ODLIČAN POSAO ARSENALA: Arteta dobio kapitalno pojačanje!

Autor:

Sport

29.07.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transfer karijere za italijanskog defanzivca.

ODLIČAN POSAO ARSENALA: Arteta dobio kapitalno pojačanje!

Foto: Tanjug/AP

Rikardo Kalafjori je imao fenomenalnu sezonu kako u dresu Bolonje, tako i u reprezentaciji Italije na nedavnom Evropskom prvenstvu. Njegove sjajne igre privukle su pažnju mnogih klubova, a trku za potpis 22-godišnjeg štopera dobio je londonski Arsenal.

Arsenal je ozvaničio angažman italijanskog defanzivca za iznos od 40.000.000 evra, uz dodatnih 5.000.000 evra bonusa u budućnosti. Ovo je bio jedan od najvećih transfera u ovom prelaznom roku, a interesantno je da će deo obeštećenja pripasti i švajcarskom klubu Bazelu, sa kojim je Bolonja dogovorila da će im pripasti 50% od sledeće prodaje Kalafjorija.

 

Kalafjori je potpisao petogodišnji ugovor sa Topdžijama uz godišnju platu od 3.500.000 evra, sa mogućnošću da zaradi dodatnih 500.000 evra kroz bonuse. Sportski direktor Arsenala, Eduardo, izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog transfera, ističući da je Kalafjori bio deo strategije za jačanje tima.

- Uložili smo veliki timski napor kako bismo ostvarili ovaj transfer i želimo dobrodošlicu Rikardu u porodicu. Označili smo Rikarda kao deo strategije da potpišemo igrače koji odgovaraju našem profilu i koji će ojačati naš tim u borbi na najvišem nivou. Ima 22 godine, ali donosi kvalitet i iskustvo. Brzo će izrasti u igrača Arsenala - rekao je Eduardo i dodao:

- Rikardo je konstantno pokazivao kvalitet igrajući klub i reprezentaciju. Bio je jedan od najboljih igrača u Seriji A prošle sezone, a ovog leta je pružio odlične partije za Italiju na Evropskom prvenstvu. Mikel i naši treneri su uzbuđeni što će početi da rade sa Rikardom, i svi se radujemo što ćemo ga videti u dresu Arsenala - naveo je Eduardo.

Kalafjori je karijeru započeo u Romi, da bi 2022. godine prešao u redove švajcarskog Bazela. Nakon samo godinu dana provedenih u Švajcarskoj, Bolognja ga je otkupila za 4.000.000 evra, a malo ko je mogao da predvidi koliko će vrednost ovog mladog štopera naglo porasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading