ZVEZDA I PARTIZAN ODLOŽILI UTAKMICE SUPERLIGE! Evo koji su razlozi te odluke

Autor:

Sport

16.08.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će imati značajan uticaj na raspored Superlige Srbije.

ZVEZDA I PARTIZAN ODLOŽILI UTAKMICE SUPERLIGE! Evo koji su razlozi te odluke

Foto: Starsport

Nakon šokantne eliminacije od strane Lugana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Partizan je odlučio da odloži meč sa Radničkim kako bi imao više vremena za odmor i pripremu za ključne duele sa Gentom. Ova odluka Aleksandra Stanojevića, trenera Partizana, dolazi nakon što je ekipa doživela bolan poraz sa golom primljenim u finišu drugog produžetka, što je rezultiralo selidbom u treće po jačini UEFA takmičenje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 

Utakmica između Crvene zvezde i TSC iz Bačke Topole koja je trebalo da se odigra u okviru šestog kola Superlige Srbije odložena je do daljnjeg. Razlog za ovo odgađanje je zahtev Crvene zvezde zbog evropskih obaveza, s obzirom na to da je klub podneo zahtev da se meč odloži zbog svojih evropskih obaveza. TSC, takođe, ima evropske obaveze u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, te je klub prihvatio ovu odluku. Odluka je doneta u skladu sa interesom srpskog fudbala, kako se navodi u saopštenju.

Ogorčeni navijači kluba iz Humske nisu štedeli igrače i stručni štab nakon još jedne blamaže i neuspeha. "Drvlje i kamenje" je palo po igračima i Stanojeviću nakon eliminacije od Lugana, a trener Partizana nije mogao da sakrije razočaranje zbog ispuštene prilike u Švajcarskoj.

Osim što je odlučeno da se meč sa Radničkim odloži, ekipi će se od sutra priključiti i poslednje pojačanje ovog leta, vezista Stefan Kovač (25). Kovač je stigao iz Čukaričkog i potpisao ugovor na tri godine, a njegovo prisustvo bi moglo da doprinese jačanju tima pred ključne utakmice sa Gentom.

Crvena zvezda se nalazi u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gde će odigrati dvomeč protiv Bodo Glimta, dok TSC ima obaveze u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će se susresti sa ekipom Makabi iz Tel Aviva. Ova situacija jasno pokazuje angažovanost srpskih klubova na evropskoj sceni, što je u skladu sa njihovim ambicijama da ostvare uspeh i van nacionalnih takmičenja.

Odložene utakmice između Crvene zvezde i TSC-a i Patizana i Radničkog imaju značajan uticaj na raspored Superlige Srbije, kao i na sam tok takmičenja. Ovo će svakako uticati na dinamiku takmičenja i planiranje utakmica u narednom periodu, a rezultati ovih odluka će se osećati na više nivoa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading