NASTAVAK EVROPSKOG PUTA: Partizan se priprema za Dinamo i očekuje informacije iz Niona! Danas se određuje i sudbina Novosađana i Kragujevčana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2024

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi žreb za Evro kupove.

NASTAVAK EVROPSKOG PUTA: Partizan se priprema za Dinamo i očekuje informacije iz Niona! Danas se određuje i sudbina Novosađana i Kragujevčana!

Foto: Starsport

Koreografija grobara na Ligi šampiona

Fudbaleri Partizana uspešno su započeli novu šampiosnku trku. "Na gostovanju u Humskoj ulici" crno-beli su savladali kruševački Napredak minimalnim rezultatom 1:0, a pogodak vredan prva tri prvenstvena boda bio je Saldanja u nadoknadi vremena.

Pred izabranicima trenera Aleksandra Stanojevića sada je prvi od dva duela u okviru drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona gde će se sastati sa kijevskim Dinamom, a crno-beli će već danas (ponedeljak, 22. jul) saznati i imena potencijalnih rivala u narednoj takmičarskoj rundi, bez obzira da li će evropski pohod nastaviti u elitnom takmičenju, ili će u slučaju neuspeha, put duž Starog kontinenta nastaviti u UEFA Ligi Evrope.

Ukoliko izađu kao pobednici iz dvomeča sa ukrajinskim Dinamom, Partizan svoj evropski put nastavlja u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a već se sada zna da su mu potencijalni protivnici škotski Glazgov Rendžers, češka Slavija Prag, austrijski Salcburg i francuski Lil.

Eventualni neuspeh protiv Dinama doneo bi im mečeve u trećoj kvalifikacionoj rundi u okviru Lige Evrope, gde bi za potencijalne rivale imali ukrajinski Krivbas, švajcarski Servet, Rijeka ili Korvinul, Panatinaikos ili Botev, Trabzon ili Ružomberok, Serkl Briž ili Kilmarnok i poraženi iz duela Fenerbahče - Lugano.

Foto: Starsport

Već razmišlja o evropskoj jeseni - Aelksandar Stanojević

 

Pored Partizana, naredne evropske rivale saznaće i novosadska Vojvodina, kao i kragujevački Radnički 1923.

Vojvodina takođe ima priliku da ostvari uspeh u evropskim takmičenjima, ukoliko savlada Ajaks i plasira se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde bi se potencijalno sastala sa timovima poput Kopenhagena, Genta, Bašakšehira i ostalih. Slično tome, Radnički 1923 iz Kragujevca će se nadmetati sa Mornarom iz Bara u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, sa mogućnošću da se susretne sa timovima kao što su AEK Larnaka, Spartak Trnava, Dudelanž i mnogi drugi.

Treba podsetiti da Srbija ima još dva kluba u Evropi, Crvenu zvezdu i TSC. Aktuelni šampion će svoj put ka evropskom takmičenju početi iz plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će TSC direktno igrati u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope. Svi klubovi sa nestrpljenjem očekuju žreb za treće kolo kvalifikacija, gde će saznati svoje potencijalne protivnike i imati priliku da se još jednom suoče sa izazovima evropskih takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading