NOVAKA OČEKUJE PAKAO: Put do odličja neće biti posut ružama - već na startu OI 2024 očekuje ga najteži mogući rival?!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb će se sa nestrpljenjem očekivati.

NOVAKA OČEKUJE PAKAO: Put do odličja neće biti posut ružama - već na startu OI 2024 očekuje ga najteži mogući rival?!

Foto: Profimedia

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta, ima jasno definisan cilj - osvajanje olimpijskog zlata za Srbiju. Ovo bi bila kruna njegove veoma uspešne karijere, s obzirom da je ovo jedino odličje koje mu nedostaje. S obzirom da ima poslednju šansu da ostvari ovaj san u Parizu, nije tajna da će Đoković dati sve od sebe kako bi postigao ovaj istorijski podvig.

Pored same želje za osvajanjem zlatne medalje, Đoković se suočava sa mogućim izazovima već u prvom kolu. Postoji realna mogućnost da se susretne sa Rafaelom Nadalom, čovekom koji je 14 puta osvajao trofej na pariskoj šljaci.

Iako Nadal nije u formi kao nekada, njegovo iskustvo i umeće na šljaci mogu predstavljati ozbiljan izazov za bilo kog protivnika. Đoković, kao drugi nosilac, imaće svoje izazove tokom turnira, ali je optimističan u vezi sa svojim performansama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Susret je moguć i na startu OI 2024

 

Olimpijski teniski turnir u Parizu biće održan od 27. jula do 4. avgusta, a žreb će biti obavljen u četvrtak. Ukupno 64 tenisera će se takmičiti, a među 16 nosilaca nalaze se i Janik Siner, Aleksandar Zverev, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i drugi. S obzirom na izazove koji ga očekuju, očekuje se da će Đoković dati sve od sebe kako bi ostvario svoj san i doneo olimpijsko zlato Srbiji.

I pored činjenice da se Novak Đoković neretko sreće sa komentarima hejtera, uoči OI 2024 pojavili su se i oni koji se dive srpskom teniseru. Tako je nekadašnja šampionka Ju Es Opena, Trejsi Ostin, izrazila je divljenje prema Novaku Đokoviću, ističući da je neverovatno kako on, sa 37 godina, i dalje igra na takvom visokom nivou:

- Sa 37 godina, jedino on može da zna koliko mu je pun rezervoar i koliko je motivisan. Nije osvojio titulu ove godine, što je ludost, ali znam da je igrao samo na sedam turnira. To znači da mu je i raspored turnira znatno lakši zbog godina, a možda više vremena želi da provodi sa decom i ne forsira telo previše - kaže Trejsi u podkastu "Insajd In".

Ljubitelji tenisa sa velikim nestrpljenjm očekuju žreb za predsojeći teniski turnir na Olimpijskim igrama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading