TUGA: Umro brazilski fudbaler, bio veliki rival Piksija!

Autor:

Sport

21.07.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti stižu iz Brazila.

TUGA: Umro brazilski fudbaler, bio veliki rival Piksija!

Foto: Printscreen/Youtube/AnarCorinthians 77

Moasir Rodrigeš Santos, nekadašnji vezni fudbaler reprezentacije Brazila koji je nastupao i u Španiji, preminuo je u 55. godini. Nekadašnji vezni fudbaler reprezentacije Brazila, bio je poznat po svojoj izuzetnoj igri tokom karijere koja je trajala gotovo dve decen.

Karijeru je započeo 1986. godine u mlađim kategorijama Santa Tereze u Belo Horizonteu, gde je već kao tinejdžer privukao pažnju čelnika amaterske reprezentacije Brazila. Sa Atletiko Mineirom osvojio je titulu prvaka Južne Amerike u Argentini, a iste godine, 1988. promovisan je u profesionalni tim. Za tim iz Mineira igrao je do 1992. godine i ostvario zapažene rezultate.

Nakon uspešnog perioda u Atletiko Mineiru, Santos je prešao u Evropu, gde je nastupao za Atletiko Madrid i Sevilju pre povratka u Brazil. Nakon povratka u Brazil, Santos je svoju karijeru nastavio u Japanu, tačnije u Tokio Verdi, gde je nastupao u tamošnjoj Džej ligi. Interesantno je da je imao priliku da odmeri snage protiv niko drugi do Dragan Stojkovića Piksija, selektora Srbije.

Santos se susreo sa Draganom Stojkovićem Piksijem, tada igračem Nagoje, u jednoj utakmici u avgustu 1998. godine. Ovaj susret bio je zanimljiv jer su obojica dobili po žuti karton u 74. minutu, a Santos je deset minuta kasnije bio isključen. Njihov susret na terenu završen je pobedom Nagoje rezultatom 2:0.

Moasir Rodrigeš Santos je ostavio iza sebe bogatu fudbalsku karijeru i upamćen je po svojim izuzetnim fudbalskim veštinama i doprinosu klubovima za koje je nastupao. Njegova smrt u 55. godini života ostavila je veliku prazninu u fudbalskom svetu, a sećanje na njega će zauvek ostati živo među ljubiteljima fudbala širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading