LALATOVIĆ O SUKOBU TADIĆA I PIKSIJA! Evo šta kaže o celoj ZBRCI i povlačenju kapitena!

Autor:

Sport

20.07.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski stručnjak uvek je bez "dlake na jeziku".

LALATOVIĆ O SUKOBU TADIĆA I PIKSIJA! Evo šta kaže o celoj ZBRCI i povlačenju kapitena!

Foto: Instagram.com/infosportsrbija

Srpski trener Nenad Lalatović je u velikom intervju za Mozzart sport govorio o raznim temama, svojoj Crvenoj zvezdi, odnosu sa generalnim direktorom srpskog šampiona Zvezdanom Terzićem, ali i krahu reprezentacije Srbije na nedavnom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Po završetku takmičenja, dugogodišnji kapiten Dušan Tadić odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima, posle manjeg neslaganja mišljenja sa selektorom Stojkovićem tokom trajanja šampionata Evrope.

Iskusni stručnjak je otkrio kako gleda na razmenu mišljenja između Piksija i Ducija?

- Rekao sam da neću o Piksijevim greškama, ali morao je da pozove u sobu Tadića. Da mu lepo objasni… Majstore, ti moj kapiten, imaš 36 godina, hoću da mi bude ekipa brža, ali od tebe hoću da mi budeš podrška, bićeš tu i za sledeće kvalifikacije. Trebalo je Piksi da mu objasni na vreme da se igraju tri meča za deset dana, da ga pripremi da neke utakmice neće početi. Ne smeš to da mu kažeš dan ili dva pred utakmicu. Za Tadića je to bio šok. Jer Tadić je lider, moćan igrač, ogrešili smo se o njega. Bilo bi apsurdno da on i Mitrović više ne igraju - rekao je Lalatović.

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi

Pričao je i o nemogućnosti da nađe dobar angažman:

- E, ovako... Kada sam otišao iz Spartaka svi klubovi su imali trenere. Nije bilo prostora za velike promene. Iskreno da vam kažem, postojale su dve ponude i razgovori. Neću da budem skroman i pravim se da ih nije bilo. Da, odbio sam dva kluba. Nismo se dogovorili oko uslova, takođe nisam želeo da preuzimam klub iz kojeg je otišlo mnogo igrača. Morao bih da započinjem opet nešto novo, i da opet ne napravim rezultat. Ja da bih pravio rezultate kakve sam uvek pravio, potrebno mi je da mi se omoguće uslovi za te rezultate. Nadam se da će mi posle dve godine kazne to dozvoliti. Ja sam trenutno kao neki zatvorenik, kažnjen sam dve godine zabranom rada u ozbiljnim sredinama.

Otkrio je potom ko ga je kaznio:

- Ja ispaštem već dve godine... Ne znam iz kojih razloga. Neki moćni ljudi ne dozvoljavaju mi da uzmem ozbiljan klub, da napravim rezultat i da radim. Šta sam ja njima uradio, stvarno ne znam... Znam da sam čist... Pre nekoliko meseci sam postigao dogovor s jednim velikim srpskim klubom. Trebalo je da potpišem na tri godine, za ozbiljne uslove. Neću da govorim o kom klubu je reč iz poštovanja prema sadašnjem treneru. Dakle, ja sam se proletos dogovorio sa tim klubom. Sedeli smo uveče, precizirali trogodišnji ugovor, sve smo se dogovorili. I pričali o dugoročnim ciljevima, kratkoročnim ciljevima, plati i bonusima. Međutim, u devet ujutru je zvao jedan moćnik i sve to stopirao. Rekao je da ne mogu da potpišem ugovor sa klubom jer me on ne voli. Ne znam šta sam mu ja toliko učinio. Oslovljavao sam ga sa “brate”, one mene isto. Poverovao je u neke priče o meni, da sam ga je ogovarao. Kunem se u svoje troje dece da to nije istina. Ja sam neko ko ovde radi 12 godina i radiću još 20. Moraćete Nenada Lalatovića još dugo da gledate. Jer tek imam 46 godina. Ne planiram da idem odavde. I nadam se da sam svoju kaznu odlužio. Stavio mi je taj moćnik nanogicu na dve godine. Ovde se ja tretiram kao Bin Laden srpskog fudbala. Ispada da sam ja loš momak. Ako sam nekog pohvalio, to je zato što stvarno tako mislim. - istakao je Lalatović za Mozzart sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading