ONI SU REKLI "NE" PIKSIJU! Ova OSMORICA igrača neće više igrati za reprezentaciju Srbije!

Autor:

Sport

18.07.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor "orlova" Dragan Stojković najavio je podmlađivanje nacionalnog tima.

ONI SU REKLI "NE" PIKSIJU! Ova OSMORICA igrača neće više igrati za reprezentaciju Srbije!

Foto: ST/Dragan Kadić

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je da će doći do "podmlađivanja" državnog tima nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Ovo je izazvalo reakcije kod nekoliko iskusnih fudbalera, koji su odlučili da se povuku iz reprezentacije.

Naime, za godinu dana komandovanja sa klupe legendarnog asa, čak osmorica reprezentativaca odlučilo je da ode iz nacionalnog tima, međutim, sudeći po budućnosti, ta cifra neće stati na tom broju.

Dušan Tadić - kraj jedne ere


Jedan od najznačajnijih odlazaka iz reprezentacije je definitivno oproštaj kapitena "orlova" Dušana Tadića. Iako su postojali signali da bi mogao da nastavi sa reprezentativnim angažmanom, vezista Fenerbahčea je ipak doneo odluku o povlačenju. Ovo je ostavilo veliku prazninu u timu, ali i otvorilo prostor za neke njegove naslednike.
Republika

Foto: Republika.rs

Dušan Tdaić

Neki su se oprostili pre EP

Nemanja Radonjić je odlučio da ne želi da igra za reprezentaciju dok je Piksi selektor, dok je Filip Đuričić saopštio svoje povlačenje nakon što nije bio uključen u tim za Evropsko prvenstvo. Ovo su jasni znaci nezadovoljstva i potrebe za promenom u nacionalnom timu.

Foto: Starsport

Filip Đuričić i Nemanja Radonjić

Tandem najavio povlačenje

Pored Tadića, Nemanja Gudelj i Filip Kostić takođe su najavili svoje povlačenje iz reprezentacije. Ovo predstavlja još jedan udarac za tim, ali istovremeno pruža priliku za nove igrače da pokažu svoj potencijal na međunarodnoj sceni.

Republika

Foto: Starsport

Matija Nastasić, Filip Kostić i Nemanja Gudelj

Tihi odlazak Matije Nastasića

Matija Nastasić rastao sa timom nakon što nije bio uključen u sastav za turnir u Kataru.

Upravo je izostanak defanzivca Majorke sa prethodnog Mundijala više puta apostrofirao Piksi, želeo je ponovo da pokuša da ga implementira u državni tim, ali se Nastasić - iz nepoznatih razloga - odlučio da ne prihvati poziv. Iz toga može da se zaključi da više nikada neće igrati za reprezentaciju, iako to eksplicitno nije ni rekao, nego se pomalo stihijski rastao posle 34 nastupa.

Golmani rekli "ne" Piksiju

Golman Marko Dmitrović je ranije odlučio da se povuče iz reprezentacije zbog smanjenog broja poziva.

Foto: Starsport

Marko Dmitrović

Najneobičniji slučaj je definitivno onaj Mileta Svilara, koji je "prešao" iz reprezentacije Srbije u belgijsku reprezentaciju, da bi se kasnije ipak vratio. Ovo je izazvalo niz reakcija, a sam Piksi je najavio mogućnost novog poziva za ovog talentovanog golmana.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Mile Svilar

- Ja sam još u martu rekao o čemu se radi i mogu samo da ponovim. On je izrazio želju da ga ne zovemo više, jer ima svoje neke planove. Šta će biti u budućnosti videćemo. Za Srbiju ili voliš ili ne voliš da igraš i nije moranje - rekao je Piksi o golmanu Rome, na jednoj od konferencija za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading