GOTOVO: Srbin napušta Seriju A i seli se u Belgiju!

Autor:

Sport

19.07.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan se odrekao srpskog fudbalera.

GOTOVO: Srbin napušta Seriju A i seli se u Belgiju!

Foto: Profimedia

Filip Kostić i Jan-Karlo Simić

Mladi srpski fudbaler Jan-Karlo Simić napušta redove Milana i prelazi u belgijski Anderleht, kako su potvrdili poznati transfer insajderi Fabricio Romano i Mateo Moreto. Prodajom Simića, Milan će odmah zaraditi tri miliona evra, kao i 20% od eventualne naredne prodaje ovog talentovanog fudbalera.

Foto: www.profimedia.rs

Jan Karlo Simić, Kristijan Pulišić i Rafa Leao

Dogovor između dva kluba već je bio postignut prethodnih dana, a sada su utanačeni i svi detalji oko transfera. Simić je stigao u Milan 2022. godine iz Štutgarta za milion evra, a sada će svoju karijeru nastaviti u Anderlehtu.

Simić je prošle sezone sa juniorima Milana igrao finale Lige šampiona, gde je njegov tim poražen od Olimpijakosa. Ovaj mladi fudbaler je u maju napunio 19 godina, a za seniorski tim Milana odigrao je četiri utakmice u okviru Serije A i dve utakmice u Kupu Italije.

Iako Simić još uvek nije debitovao za seniorski tim Srbije, moguće je da bi upravo on mogao biti jedan od najavljenih novajlija u narednom ciklusu takmičenja. Sa njegovim talentom i potencijalom, očekuje se da će doprineti jačanju tima selektora Stojkovića.

Prodajom Simića, Milan ostvaruje značajan finansijski dobitak, ali istovremeno će zadržati interesovanje za njegov dalji razvoj s obzirom na ugovorenu klauzulu o procentu od naredne prodaje. S druge strane, Simić će imati priliku da nastavi svoj razvoj u novom okruženju i da pokaže svoj talenat u belgijskom fudbalskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading