KAD TE IBRAHIMOVIĆ POZOVE TO SE NE ODBIJA: Šampion Evrope novo pojačanje Milana!

Autor:

Sport

15.07.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac privukao pažnju italijanskog giganta.

KAD TE IBRAHIMOVIĆ POZOVE TO SE NE ODBIJA: Šampion Evrope novo pojačanje Milana!

Foto: Tanjug/AP

Sportski sektor Milana je imao burno leto u potrazi za novim napadačem, a na kraju je Alvaro Morata postao njihov izbor. Španac će potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra neto po sezoni, a Milan će aktivirati klauzulu od 13.000.000 evra kako bi završio transfer. Morata je prethodno bio meta brojnih spekulacija i pregovora, ali je na kraju odabran kao zamena za veterana Olivijea Žirua.

Jedan od ključnih faktora u dovođenju Morate u Milan bio je uticaj Zlatana Ibrahimovića, koji je lično ubedio španskog napadača da se pridruži timu. Ibra je iskoristio svoje ime, fudbalsku zaostavštinu i harizmu kako bi ubedio Moratu da odabere Milan kao svoj naredni tim.

Foto: Tanjug/AP

Alvaro Morata

Morata dolazi u Milan nakon najproduktivnije sezone u karijeri, sa 21 postignutim golom i pet asistencija. Njegov dolazak u tim se poklapa sa fudbalskim sistemom novog trenera, Paula Fonseke, što je izazvalo veliku pažnju italijanskih medija. Iako je na Evropskom prvenstvu postigao samo jedan gol, Morata je pokazao svoju predanost i borbenost za svoju reprezentaciju, što su kvalitete koje bi mogle da budu od velike vrednosti za Milan.

Iako San Siro tradicionalno nije bio plodno tlo za španske fudbalere, poput Hose Marija, Bojana Krikića, Fernanda Toresa, Đerara Deulofeua, i Samua Kastiljeha, dolazak Morate predstavlja novu nadu za Rosonere da će ovaj španski napadač doneti novu energiju i golgeterski potencijal timu. Ako uspe da prenese svoj stav i predanost iz nacionalnog tima na teren za Milan, Morata bi mogao biti veliko pojačanje za ekipu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading