PROKLETSTVO KAPITENSKE TRAKE SRBIJE: Tadić nije jedini, ista muka zadesila ih je sve

Autor:

Sport

19.07.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno šta se dešava liderima "orlova".

PROKLETSTVO KAPITENSKE TRAKE SRBIJE: Tadić nije jedini, ista muka zadesila ih je sve

Foto: Tanjug/AP, Republika.rs, Starsport, Profimedia

Dušan Tadić se i zvanićno oprostio od dresa fudbalske reprezentacije Srbije. Kada je sudija odsvirao kraj na meču trećeg kola C grupe na EVRO 2024 protiv Danske stavljena je tačka na njegov 111. nastup, ispostaviće se poslednji. Dao je Duća 23 gola, upisao 40 asistencija za "orlove", ali je problem koji je nastao između njega i selektora Dragana Stojkovića Piksija bio nepremostiv da on i dalje bude kapiten, uprkos molbama Dragana Džajića, Nenada Bjekovića i Stevana Dike Stojanovića.

Oprostio se Tadić saopštenjem na Instagramu, usledilo je Piksijevo saopštenje koje je preneo FSS uz najavu da bi bilo lepo da se Dući organizuje oproštajna utakmica. Međutim, on nije prvi kapiten Srbije koji je na ovako neprikladan način završio reprezentativnu karijeru. Šta više, ima ih mnogo i to samo od osamostaljenja Srbije 2006. godine.

Nemanja Vidić je reprezentativnu karijeru završio 2011. utakmicom protiv Slovenije u kvalifikacijama za EVRO 2012. On je promašio penal kojim smo ostali bez Evropskog prvenstva i posle 12 godina, a ispostaviće se morali smo da čekamo još toliko. Optužen je kapiten Srbije i Mančester junajteda da je namerno promašio penal, zbog čega mu je pukao film i rekao zbogom.

- Razlog povlačenja je što se kritikuje moj odnos prema nacionalnom timu, iako sam za reprezentaciju igrao i povređen, nekada i mimo volje ljudi iz kluba. Dugujem zahvalnost navijačima, svim selektorima i trenerima, kao i saigračima sa kojima sam sarađivao prethodnih deset godina - pisalo je u Vidićevom saopštenju, pa je ostalo zapisano da je dres reprezentacije nosio 56 puta.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Vidić

Branislav Ivanović je izbrojao do 105. Protiv Južne Koreje je 2017. odigrao jubilarno 100. meč, ali je pred Mudnijal u Rusiji, odlukom novog selektora Mladena Krstajića, koji je na prečac nasledio Slavoljuba Muslina, ostao bez kapitenske trake pa je ona završila na ruci Aleksandra Kolarova. Bane je bio na tom Svetskom prvenstvu, a onda rekao zbogom bez puno pompe i objašnjenja, mada je razlog bio pred nosom.

Kolarov je potom bio kapiten Srbije, ugrao je gotovo svaki meč po 90 minuta, a onda je došao baraž za odlakaz na Evrosko prvenstvo 2020. On se za utakmicu protiv Škotske nije napao u startnih 11 i nije ni ušao u igru. Verzija je bilo mnogo, od povrede i zabrane kluba da ne sme da igra, do samovoljne odluke da ne igra. Ni on ni neko iz FSS nije to pojasnio, tek Kolarova u dresu Srbije više nismo videli, a nosio ga je 90 puta.

U njegovom odsustvu kapiten je bio Nemanja Matić i prošao je isto. Iako se u više navrata povlačio iz reprezentacije, konačno zbogom je uspedilo septembra 2019. Navodno, on je bio nezadovoljan statusom i kod Siniše Mihajlovića, a onda je počelo da puca kod Krstajića na Mundijalu 2018. Istina, igrao je još nekoliko mečeva u Ligi nacija i onda se povukao, odnosno selektor nije računao na njega. Izbrojao je do 48 nastupa.

Republika

Foto: Starsport

Kapiteni: Kolarov, Matić i Ivanović

- Nemanja Matić je spreman da pogine za Srbiju, kao što je njegova otadžbina, sa istim entuzijazmom, spremna da ga ponovo izda. I uradiće ona to. Nemaj nikakvu sumnju, moj Nemanja - napisao je Matić na društvenim mrežama, a svi su prepoznali da je poruka upućena Krstajiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading