EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: MOJ DUŠAN JE KRVARIO ZA SRBIJU, DOBRO JE OSTAO ŽIV! Otac Petar ponosan na Tadića, koji se oprostio od dresa "orlova"

Autor:

Sport

18.07.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrio nam je koji su čelnici FSS ubeđivali kapitena da ostane, ali i da li je bilo razgovora sa Piksijem.

EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: MOJ DUŠAN JE KRVARIO ZA SRBIJU, DOBRO JE OSTAO ŽIV! Otac Petar ponosan na Tadića, koji se oprostio od dresa "orlova"

Foto: FSS

Dušan Tadić je više neće nositi dres Srbije. Kapiten "orlova" doneo je hladne glave odluku da se povuče iz fudbalske reprezentacije Srbije posle Evropskog prvenstva na kojem su doživeli neuspeh ispadanjem u grupnoj fazi, ali je na to sigurno uticao i odnos sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. Između njih je nastao neki problem, a pogotovo kada je Piksi poručio da Tadić ne ne može da igra ceo meč i nije ga stavljao kao starteta.

Međutim, ništa od toga, bar ne direktno, Tadić nije spomenuo u oproštajnom saopštenju koje je danas objavio. Zbog svega što je uradio za Srbiju ponosni su njegovi saigrači, navijači, prijatelji, ali najviše porodica. To je u razgovoru za Republiku ekskluzivno potvrdio i njegov otac Petar Tadić.

Republika

Foto: Nebojša Mandić

Ponosan na sina: Petar Tadić

- Duća je za Srbiju odigrao rekordnih 111 utakmica, dao 23 gola i upisao čak 40 asistencija. Mnogo je učinio za srpski fudbal i sada se šmekerski i i gospodski povukao. Bez da je hteo nekog da napada i da iznosi prljav veš. Na to sam posebno ponosan. Kao što sam ponosan na to što je moj sin ginuo za Srbiju. Pa on je dobro živ ostao protiv Velsa. Krvario je za Srbiju, dve litre krvi je tada izgubio. Bio je pet dana u šok sobi - rekao je Petar Tadić za naš portal.

On nam je otkrio da su čelnici Fudbalskog saveza Srbije pokušali da ubede Dušana da ostane i bude lider tima i u narednom periodu, ali nije se pokolebao jer je već bio presekao u svojoj glavi.

Republika

Foto: Starsport

Tadić za Srbiju odigrao 111 mečeva i upisao 23 gola i 40 asistencija

- Dušan je bio na razgovoru sa Draganom Džajićem, Stevanom Dikom Stojanovićem i Nenadom Bjekovićem. Sa Piksijem nije pričao. Sa njima je imao kulturan razgovor pun razumevanja.Rekli su mu da je mnogo učinio za Srbiju i srpski fudbal, ali da misle da može još dosta toga da pruži - dodao je Tadić senior.

Republika

Foto: Starsport

Ni reč sa Piksijem: Bjeka, Džaja i Dika ubeđivali Tadića da ostane

Dušan je saopštenju poručio da će sada biti navijač "orlova", a da se po tom pitanju ništa ne menja kaže i njegov otac.

- Mi ćemo uvek navijati za Srbiju. Mi rezervnu zemlju nemamo. Samo neću gledati sina, već neke druge momke kako se bore i ginu za Srbiju. Dušana ću gledati u dresu kluba. Eno ga u Fenerbahčeu kod Žozea Murinja. Portugalac namerava da mu DUća bude glavni igrač i da oko njega vrti tim. To dovoljno govori o njegovoj veličini - zaključio je Petar Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading