DETONACIJA U KOMŠILUKU! Hrvati spremili novu "BOMBU"! Nije samo Džeko, još jedno velika IME stiže na Poljud!

Autor:

Sport

17.07.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener Đenaro Gatuzo imaće strašan tim.

DETONACIJA U KOMŠILUKU! Hrvati spremili novu "BOMBU"! Nije samo Džeko, još jedno velika IME stiže na Poljud!

Foto: www.profimedia.rs

Posle sve izvesnijeg dolaska kapitena Bosne i Hercegovine, Edina Džeka, splitski Hajduk je na najboljem putu da ozvaniči prvi "bombastičan" transfer ovog leta.

Od dolaska legendarnog Italijana Đenara Gatuza na trenersku klupu hrvatskog velikana, krenula su da se nižu i velika imena koja će obući "beli" dres.

Među prvima to je učinio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je početkom godine stigao na šestomesečnu pozajmicu na Poljud iz Totenhema, a sada je veoma blizu da za Hajduk potpiše i Ivan Rakitić!

Foto: Tanjug/AP

Ivan Rakitić

Koliko je transfer blizu, svedoči činjenica da je preostalo samo da se reše papirologija i lekarski pregledi, pa da nekadašnji vezista Barselone i Sevilje formalno postane član hrvatskog velikana.

Kako prenose hrvatski mediji, bivši reprezentativac komšija, postavio je daleko manje finansijske zahteve od onih koje je imao u saudijskom Al Šababu, što znači da će uprava Hajduka pokriti samo bonuse na osnovu rezultata u domaćim takmičenjima i međunarodnoj sceni, a glavni deo zarade isfinansiraće sponzor.

Rakitić je za hrvatski nacionalni tim igrao 12 godina, od 2007. do 2019. i u tom periodu upisao 106 mečeva, uz 12 postignutih golova.

Tokom karijere nastupao je za Bazel, Šalke i već pomenute Sevilju, Barselonu i Al Šabab iz Saudijske Arabije. Sa klubom iz Andaluzije je 2014. godine osvojio pehar Lige Evrope u Torinu, posle penal serije u duelu sa Benfikom, kada je i proglašen za najboljeg igrača ove utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading