DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI: Evo koliko je Piksi inkasirao za ove tri godine na klupi Srbije!

Autor:

Sport

11.07.2024

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masna cifra.

DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI: Evo koliko je Piksi inkasirao za ove tri godine na klupi Srbije!

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Stojković Piksi, po svemu sudeći, ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ali ne pod uslovima koje je dogovorio pre EVRO 2024. Debakl u Nemačkoj, kada su "orlovi" završili nastup već u grupnoj vazi on će platiti kroz platu, iako je insistirao i potpisao novi ugovor pred Evropsko prvenstvo, baš do 2026. godine. Sada će to biti tema sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, odnosno smanjenje njegove plate.

- Piksijev ugovor, odnosno smanjenje njegove plate, biće jedna od tema sutrašnje sednice IO FSS. Biće kako članovi budu odlučili - rekao je izvor Republike dobro upućen u dešavanja u FSS, bez da potvrdi ili demantuje spekulacije da je u pitanju iznos od 1,4 miliona evra.

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Stojković Piksi

Piksi je seo na klupu Srbije u martu 2021. godine i od tada je obezbedio plasman na dva uzastopna velika takmičenja i A diviziju Lige Nacije. Međutim, Stojković nije opravdao očekivanja, pa je na Svetskom prvenstvu 2022. godine i ovom Evropskom nije ostavrio nijednu pobedu, već je zabeležio dva remija i tri poraza, a poslednji put kada je Srbija pobedila na nekom velikom takmičenju bilo je na Svetskom šampionatu u Rusiji 2018. i trijumfa nad Kosta Rikom 1:0.

Piksi je za ove tri godine na kormilu Srbije preko 7.5 miliona evra, što preko plata, što preko nagrada i bonusa. Pozamašna suma, zar ne? Podsetimo, iako je Piksijev ugovor poslovna tajna, pa samim tim i visina plate, u javnosti se uveliko spekuliše o iznosu od 1,4 miliona evra. Sada, kada bude rezova, za očekivati je da to bude značajno manji iznos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Miki

11.07.2024 21:10

Ovo je bruka i sramota od “trenera”koji niti je vodio bilo koji ozbiljan klub a da negovorimo o uspjesima. On se “ući “ na reprezentaciji. Kao fudbaler je bio odličan a trener je ništa .

Фифти фифти

12.07.2024 13:54

Ако и трева да остане важно је учествовати и да уплате редовно лежу на рачуне.