PIKSI ISKLJUČUJE TADIĆA I MITROVIĆA IZ TIMA? Odlučuje se na drastične mere zarad budućeg uspeha

Autor:

Sport

14.07.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Namerava da seče preko kolena.

PIKSI ISKLJUČUJE TADIĆA I MITROVIĆA IZ TIMA? Odlučuje se na drastične mere zarad budućeg uspeha

Foto: ST/Dragan Kadić

Nakon što je Selektor Dragan Stojković Piksi dobio poverenje da vodi reprezentaciju Srbije, planira ozbiljnu rekonstrukciju nacionalnog tima, sa fokusom na podmlađivanje i pružanje prilike mlađim fudbalerima koji su dosad bili u drugom planu. Ovo takođe znači da će neki od iskusnijih igrača dobiti manju minutažu, dok će nekima biti zahvaljeno na dosadašnjem doprinosu.

Piksi ne namerava da seče preko kolena, niti da se sveti bilo kome, kako je istaknuto nakon teškog obraćanja Dušana Tadića novinarima na EP. Razgovori u četiri oka sa istaknutim igračima poput Tadića, Mitrovića, Gudelja, i Milinković-Savića, imaće za cilj da im se objasni vizija reprezentacije Srbije u budućnosti i da se definiše uloga koju im selektor namenjuje, kako saznaje Kurir.

Republika

Foto: Profimedia

Dušan Tadić

 


Sa jasnom namerom da se okrene mlađim fudbalerima, Stojković planira da pruži priliku igračima poput Dušana Vlahovića, Lazara Samardžića, Ivana Ilića, i Luke Jovića, ali i da u A timu debituju neka nova lica poput Koste Nedeljkovića, Jana Karla Simića, i Kristijana Belića. Moguće je da nas Piksi iznenadi sa još nekim novim talentom.
Republika

Foto: twitter.com/juventusfc

Dušan Vlahović

 


Pored fokusa na domaće talente, Stojković i sportski direktor Stevan Stojanović posvetili su pažnju i srpskim fudbalerima rođenim u inostranstvu, uspostavljajući kontakte sa velikim brojem igrača. Ovo otvara mogućnost da neki od njih dobiju priliku da se dokažu u Ligi nacija, a predstavlja i preventivnu meru kako se propusti poput slučajeva Miloša Kerkeza i Aleksandra Pavlovića ne bi ponovili.

Kako se Srbija priprema za kvalifikacije za Mundijal 2026, jasno je da će nacionalni tim u narednom periodu biti fokusiran na integraciju mladih talenata, pružajući im priliku da pokažu svoj potencijal i doprinesu uspesima reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mike

15.07.2024 11:15

Recept za dalju katastrofu