UEFA OBJAVILA LISTU KOEFICIJENATA! Zvezda ili Partizan? Evo ko je BOLJE kotiran!

Autor:

Sport

12.07.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred početak nove evropske sezone.

UEFA OBJAVILA LISTU KOEFICIJENATA! Zvezda ili Partizan? Evo ko je BOLJE kotiran!

Foto: Starsport

UEFA je objavila najnoviju listu evropskih klubova, a poredak na njoj se temelji na učinku u poslednje četiri sezone evrokupova.

Iako se za formiranje klupskog koeficijenta inače gleda pet sezona unazad, za sezonu 2024/25. svi klubovi su dobili koeficijent 0.000, budući da je već počela. Poredak je dakle formiran na osnovi rezultata u četiri sezone pre te, počevši od sezone 2020/21. i zaključno sa 2023/24.

Na prvom mestu liste nalazi se Mančester siti sa impresivnim koeficijentom od 123.000, što ih čini vodećim klubom na evropskoj sceni u poslednjim sezonama. Ovaj rezultat jasno pokazuje stabilnost i uspeh ovog engleskog kluba u evropskim takmičenjima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija su neprikosnoveni na vrhu liste

Na drugom mestu nalazi se Real Madrid, aktuelni osvajač Lige šampiona, sa koeficijentom od 119.000, dok je Bajern Minhen na trećem mestu sa koeficijentom od 108.000. Ova dva kluba su takođe ostvarila značajne rezultate tokom poslednjih četiri sezone, što ih čini glavnim konkurentima Mančester Sitiju na evropskoj sceni.

Od srpskih klubova, Crvena zvezda se nalazi na 50. mestu, dok je Partizan na 75. mestu. Ovi klubovi imaju značajno mesto na evropskoj sceni, što pokazuje njihovu ulogu i značaj u evropskim takmičenjima.

Nova lista evropskih klubova prema UEFA koeficijentu pruža uvid u trenutnu dominaciju određenih klubova na evropskoj sceni, kao i značaj i ulogu srpskih klubova u evropskim takmičenjima. Kompletan spisak timova po rangiranju pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading