ŠTA JE SRBIMA I HRVATIMA NEDOSTAJALO ZA OSMINU FINALA EP! Selektor Slovenije OBJASNIO sve!

Autor:

Sport

13.07.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov tim završio je učešće u osmini finala.

ŠTA JE SRBIMA I HRVATIMA NEDOSTAJALO ZA OSMINU FINALA EP! Selektor Slovenije OBJASNIO sve!

Foto: www.profimedia.rs

Selektor Slovenije, Matjaž Kek, dao je svoj osvrt na učešće reprezentacija Srbije, Hrvatske i njegovih izabranika na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Skijaši" su uspeli da prođu Grupu C kao trećeplasirani, dok su Piksijevi "orlovi" završili učešće već u prvoj fazi takmičenja.

- Srbija se nakon jako puno godina plasirala na EURO i mislim da ih je sama ta činjenica malo kočila. Strašna su ekipa jer imaju jako puno dobrih igrača koji igraju u najboljim klubovima. No, iskreno, nisam se stigao ni hteo puno baviti drugima. Gledao sam samo nas jer nekad te silne analize protivnika ne znače ništa ako jedna lopta ode par centimetara u krivu stranu - rekao je Kek u intervjuu za Index.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Selektor Slovenije Matjaž Kek

Prokomentarisao je potom fijasko Hrvata, koji su takođe završili učešće posle prvog kruga.

- Sad se jako puno filozofira i raspravlja o tome kako je Hrvatska bila loša, ali svi jako dobro znamo da bi priča bila sasvim drukčija da nije pao onaj gol u 98. minutu. Naravno da su ljudi razočarani, ali činjenica je da se sve svelo na par trenutaka i dva gola u zadnjim sekundama. U jednu ruku je sigurno neuspeh kad Hrvatska ne prođe grupu. Ja bih lično sigurno bio razočaran da se meni to sa Hrvatskom dogodi. Ali, stavljati nešto ili nekoga pod upitnik nakon svih ovih uspeha zadnjih godina... Dajte, molim vas. Da su bar meni takvi problemi. Pa tu i dalje ima vrhunskih mladih igrača i igrača čije vreme dolazi, a sve ispada kao nekakva tragedija. Bilo je realno očekivati da će ti sreća jednom okrenuti leđa, a Hrvatska na ovom turniru nije imala sreće. Možda je ona prijateljska utakmica u Portugalu bila veći problem nego što neko želi priznati, ali tu bih stao. Nije fer da ja sa pozicije slovenačkog selektora previše komentarišem - naglasio je Kek.

Slovenija će dugo žaliti za plasmanom u četvrtfinale. Neiskorišćeni "zicer" Benjamina Šeška u produžecima u situaciji jedan na jedan sa golmanom Portugala, dugo će se prepričavati.

- Ostaje žal za tom šansom, ali budite sigurni da će ih naš Beni u karijeri još puno dati. Ne žalimo, nego gledamo napred, a Slovenija je u toj utakmici bila dobra. Mi smo odveli utakmicu tačno tamo gde smo želeli. Znao sam da ćemo imati neku svoju šansu, a protiv ekipa kao što je Portugal od jedne ili dve šanse nešto moraš dati. Ne možeš očekivati da ćeš ih imati deset. Šteta što sam dobio crveni karton pa sam malo izgubio konce sa ekipom, iako su moji saradnici radili sjajan posao. Videlo se da su Portugalci nervozni, sigurno im je u glavi bila ona prijateljska utakmica u Ljubljani, koju su izgubili i bili smo blizu. Na kraju smo ispali na penale, ali se na penale isto mora pobediti, nije to samo stvar sreće. Celokupni utisak je dobar jer smo igrali na svoj način, koristili smo svoj kvalitet i pokazali smo da vredimo - zaključio je Kek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading