PIKSI POBRKAO LONČIĆE! POZIVA SE NA ISTORIJU KOJA SE NIJE DESILA: Stojković LAŽNIM ARGUMENTIMA likuje zbog Španije

Autor:

Sport

15.07.2024

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije povukao paralelu sa kvalifikacijama za SP 2022, a nije bilo baš kao što kaže.

PIKSI POBRKAO LONČIĆE! POZIVA SE NA ISTORIJU KOJA SE NIJE DESILA: Stojković LAŽNIM ARGUMENTIMA likuje zbog Španije

Foto: Starsport

Fudbaleri Španije osvojili su titulu prvaka Evrope pobedom nad Engleskom sa 2:1 u velikom finalu EVRO 2024 održanom u Berlinu. Novu krunu "crvenoj furniji" doneli su pogocima Vilijams i Ojarzabal, dok je Palmer jedini upeo da pronađe put lopti do mreže novog šampiona.

Preterane radosti za Špance možda ima, ali opuštanja nema s obzirom na to da ih za nešto manje od dva meseca očekuje početak odbrane jednog drugog trofeja, onog u Ligi nacija. I to kreću iz Beograda. Naime, "crvena furija" je juna 2023. savladala Hrvatsku nakon izvođenja jedanaesteraca (0:0 - 6:4) u finalu UEFA Lige nacija u Roterdamu, čime su prvi put stigli i do pehara u najmlađem evropskom reprezentativnom takmičenju. Sa tim i peharom sa EP Španija dolazi na Marakanu 5. septembra u prvom meču A4 grupe Lige nacija.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Sledeća stanica Marakana: Fudbaleri Španije

Mnogi u Srbiji bi bili u strahu zbog tog meča jer smo mi ispali sa EVRO 2024 posle kraha,  poraza od finaliste Engleske (1:0) i dva remija sa Slovenijom (1:1) i Danskom (0:0). Međutim, za selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija je to šansa a ne problem.

- Radujem se i srećan sam što će Španci prvu zvaničnu utakmicu kao novi šampioni Evrope odigrati protiv naše reprezentacije i pred našom publikom. To je prilika da Marakana bude puna i da im čestitamo na fantastičnom rezultatu koji su napravili u Nemačkoj. Sa druge strane, to je prilika i za naše momke da se odmere sa najjačom reprezentacijom na kontinentu. Ima li većeg izazova od duela sa Olmom, Vilijamsom, Jamalom, Rodrijem, Moratom… Možda u individualnom smislu nismo na njihovom nivou, ali sve može da se nadoknadi borbenošću, timskim duhom i kolektivnom igrom. Važna je strategija, trka, agresija. Da svaki igrač koji dobije šansu od prvog minuta i svaki koji uđe sa klupe, sprovede u delo sve ono što smo zamislili i što smo se dogovorili pre utakmice - rekao je Stojković.

Republika

Foto: Starsport

Prvo pa muško: Srbije prvi meč posle EP igra sa prvakom Evrope

Da li je Piksijev rezon dobar ili ne videćemo 5. septembra uveče. Ono što nije dobro je što je on povukao paralalu sa kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. želeći da dokaže da ćemo imati uspeha jer smo se tada plasirali na turnir u Kataru. On je ponosno konstatovao da smo i tada ciklus počeli protiv prvaka Evrope, tada Portugala, pa da i sada protiv Španije možemo očekivati isti epilog na kraju.

- Tada protiv Porugala, sada protiv Španije. Očigledno nam je suđeno da na početku imamo najteže zadatke. Slično je bilo i na završnim turnirima, u Kataru protiv Brazila, u Nemačkoj protiv Engleske. U svakom slučaju, očekuje nas praznik fudbala u kome svi treba da uživamo - kazao je PIksi.

Pa gde je problem? U činjenici mi marta 2021. na početku kvalifikacija za Mundijal uopšte nismo prvo igrali sa Portugalom! Očigledno se Stojković malo zaneo i pobrkao lončiće. Naime, Srbija je 24. marta ugostila Irsku i slavila sa 3:2, dok smo tri dana kasnije igrali protiv Portugala. Bio je to onaj čuveni meč u kojem smo izvukli bod (2:2) samo zahvaljujući tome što je Stefan Mitrović bio skoncentrisan i izvadio loptu iz gola posle udarca Kristijana Ronalda.

Republika

Foto: Starsport

Prešla, a nije prešla: Stefan Mitrović izvadio loptu iz gola

Da je sudija Dani Makeli bolje video i da je tog dana bilo VAR na Marakani, bilo bi jasno da je lopta prešla gol-liniju i ostali bismo bez boda. A onda bi kvalifikacije možda otišle u pogrešnom smeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading