I BEOGRAD ĆE VIDETI EVROPSKOG ŠAMPIONA: Lako je Špancima da igraju sa Englezima - neka se pokažu protiv "orlova"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.07.2024

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski fudbalski šampion stiže u srpsku prestonicu.

I BEOGRAD ĆE VIDETI EVROPSKOG ŠAMPIONA: Lako je Špancima da igraju sa Englezima - neka se pokažu protiv "orlova"!

Foto: Profimedia

Stari kontinent od sinoć ima svog novog vladara. Fudbalska reprezentacija Španije u velikom finalu EVRO 2024 savladala je Englesku rezultatom 2:1 čime su po četvrti put u svojoj istoriji stigli do prestižnog trofeja, a time su postavili i novi rekord kada je u pitanju evropski reprezentativni fudbal.

Nivu krunu "crvenoj furniji" doneli su pogotcima Vilijams i Ojarzabal, dok je Kol Palmer jedini upeo da pronađe put lopti do mreže novog šampiona.

Međutim, preterane radosti za Špance nema, s obzirom da ih za nešto manje od dva meseca očekuje početak odbrane jednog drugog trofeja.

Naime, fudbalska reprezentacija Španije je juna 2023. godine na stadionu "De Kajp" u Roterdamu u finalu UEFA Lige nacija savladala Hrvatsku nakon izvođenja jedanaesteraca (0:0 - 6:4), čime su prvi put stigli i do pehara u najmlađen evropskom reprezentativnom takmičenju, a naredno izdanje im donosi i duel sa reprezentacijom Srbije.

Fudbaleri Španije, novi prvaci Evrope, igraće prvi naredni meč protiv Srbije, 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić", u okviru prvog kola grupe 4 A Lige nacija, takmičenja u kojem "crvena furija" takođe brani pehar.

Srbiji, koja je eliminisana posle grupne faze EP, meč protiv novog prvaka Evrope takođe će biti prvi posle neuspeha u Nemačkoj.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Piksi prvi testira evropskog šampiona

 

Izabranici selektora Dragana Stojkovića će 15. oktobra u goste novom prvaku, a utakmica će se igrati u Kordobi.

Španija i Srbija će u grupi 4 A Lige nacija za rivale još imati i Švajcarsku i Dansku. 

Dve prvoplasirane selekcije će se plasirati u četvrtfinale A Lige nacija.

Jasno je da se u mesecu septembru priprema spektakl na beogradskoj Marakani, a Španci će morati da pokažu zašto su evropski šampioni u grotlu najvećeg srpskog stadiona.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Kajzer Soze

15.07.2024 10:07

Razvaliće nas k'o bugarsku skupštinu.