NA ''TEATAR SNOVA'' STIGAO IGRAČ KOGA POREDE SA IBRAHIMOVIĆEM: Holanđanin prvo pojačanje Junajteda!

Autor:

Sport

11.07.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li može stopama slavnog Šveđanina?

NA ''TEATAR SNOVA'' STIGAO IGRAČ KOGA POREDE SA IBRAHIMOVIĆEM: Holanđanin prvo pojačanje Junajteda!

Foto: Profimedia

Zirkze i Kuman

Mančester Junajted je finalizovao dugo očekivani transfer Jošua Zirkzea, označavajući prvo značajno pojačanje kluba u letnjem prelaznom roku. Pregovori za 23-godišnjeg holandskog napadača su videli konkurenciju od strane  Milana, koji se povukao iz trke pre nekoliko dana, ostavljajući Junajted kao jedinog konkurenta za potpis Zirkzea. Talentovani igrač će potpisati ugovor sa Junajtedom do leta 2029. godine.

Foto: Profimedia

Jošua Zirkze

Čuveni hrvatski trener Ivan Jurić, nekadašnji trener Torina, pokrenuo je diskusije poredeći Zirkzeea sa legendarnim švedskim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem. Ovaj poređenje proizilazi iz impresivne građe i stila igre Zirkzea, koji podseća na ikoničnog napadača. Sa impozantnom visinom od 193 centimetra, Zirkze je usavršavao svoje veštine u mlađim selekcijama holandskih klubova Sparta i ADO Den Haag pre nego što je kao tinejdžer prešao u redove Bajern Minhena.

Zirkzeva karijera je značajno skrenula kada ga je Bajern Minhen prodao Bolonji za skromnih 8,5 miliona evra pre dve godine. Tadašnji sportski direktor Bajerna, Hasan Salihamidžić, je vešto uključio klauzulu u transfer sporazum, koja Bajernu daje pravo na 50% naredne transferne naknade. Ovaj potez pokazuje strategijsku oštroumnost bavarskog kluba u obezbeđivanju budućih koristi od Zirkzeve obećavajuće karijere.

Mladi napadač je takođe doprineo kampanji holandske reprezentacije na nedavnom Evropskom prvenstvu. Iako je turnir završen za Holandiju nakon poraza u polufinalu od Engleske, Zirkze je igrao ulogu rezerviste tokom takmičenja, stičući dragoceno iskustvo na međunarodnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading