DONETA JE KONAČNA ODLUKA, EVO ŠTA ĆE BITI SA PIKSIJEM! Fudbalski savez morao je da preseče

Autor:

Sport

11.07.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povući ovakav potez sigurno nije bilo lako.

DONETA JE KONAČNA ODLUKA, EVO ŠTA ĆE BITI SA PIKSIJEM! Fudbalski savez morao je da preseče

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Stojković Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije! Prema saznanjima Mozzart sporta, "orlovi" ipak neće menjati selektora pred naredni ciklus Lige nacija koji počinje u septembru. Iako rezultati na Evropskom prvenstvu nisu zadovoljili apetite nacije, sa samo dva osvojena boda i igrom koja je bila daleko od očekivane, navijače je razočarala reprezentacija, a pojedinci su se čak okrenuli protiv Dragana Stojkovića Piksija.

Ipak, novo ime na mestu selektora nećemo videti, jer će ova odluka biti potvrđena u petak na sednici Izvršnog odbora. Nakon neuspeha u Nemačkoj i lošeg izdanja protiv Danske i  remija (0:0) koji je ugasio snove već u grupnoj fazi, Piksi je već bio viđen kao bivši, ali očigledno je došlo do preokreta u poslednji čas. Sa odlukom da zadrži selektora, fudbalska reprezentacija Srbije šalje jasnu poruku da veruje u kontinuitet i da očekuje bolje rezultate u narednom periodu. Dragan Stojković Piksi će imati priliku da ispravi nedostatke i da se pripremi za naredni ciklus Lige nacija, gde će se očekivati znatno bolja igra i rezultati.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Podbacili u Nemačkoj: Fudbaleri Srbije

Odluka da se zadrži selektor fudbalske reprezentacije Srbije iznenadila je mnoge, ali istovremeno je pokazala veru u kontinuitet i mogućnost da se nedostaci isprave u narednom periodu. Piksi je dobio podršku da nastavi sa mandatom tokom kojeg je odveo "orlove" na Svetsko prvenstvo u Kataru i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a glavni cilj biće mu da Srbija bude učesnik i Mundijala 2026. godine, koji će biti održan u SAD, Kanadi i Meksiku.

Podsetimo, Stojković je pred EVRO 2024 potpisao novi ugovor, baš do 2026. godine, ali je taj papir postao upitan posle razočaravajućeg nastupa na EP. I biće revidiran, odnosno nešto finansijski skromniji.

Stojković, dakle, ostaje, ali to se ne može reći za sve druge u Fudbalskom savezu Srbije. Prema istim saznanjima, rukovodstvo FSS pretrpeće brojne promene. Potpredsednik Branislav Nedimović već je podneo ostavku, isto je najavio generalni sekretar Jovan Šurbatović, a ni drugi funkcioneri nisu sigurni na svojim pozicijama.

Ostaje da se vidi kako će na ovo reagovati navijači. Rezultati reprezentacije na Evropskom prvenstvu nisu prošli neprimećeno među navijačima. Mnogi su bili razočarani igrom i rezultatima, izražavajući svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama i forumima posvećenim fudbalu. Zato će odluka da se zadrži selektor sigurno izazvati mešane reakcije među navijačima, ali i stručnjacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
SLOBODAN ĐORĐEVIĆ

11.07.2024 15:57

S R A M O T A !