PIKSI, AKO NE ZNAŠ SAM, TI PREPIŠI: Da je selektor uradio ovu analizu, ne bismo ispali sa Evropskog prvenstva

Autor:

Sport

05.07.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša reprezentacija godinama ima goruće probleme, ali ih niko ne reševa, već se izmišljaju sistemi koji ne funkcionišu, upozorava Aleksandar Janković.

PIKSI, AKO NE ZNAŠ SAM, TI PREPIŠI: Da je selektor uradio ovu analizu, ne bismo ispali sa Evropskog prvenstva

Foto: Starsport

Braniskav Ivanović, Nemanja Vidić, Neven Subotić i Aleksandar Kolarov, tako je nekada izgledala granitna odbrana fudbalske reprezentacije Srbije sa četiri defanzivca pozadi. Sada igramo sa trojicom u zadnjoj liniji jer selektor Dragan Stojković Piksi smatra da je tako bolje, a rezultat se vidi. Trude se Aleksandar Pavlović, Miloš Veljković i Nikola Milenković koliko mogu, ali nisu oni mađioničari da pokriju toliki teren, a pomoći iz veznog reda, pre svega po bokovima nema. Nema ko da pokrije rupe na bekovskim pozicijama.

Međutim, čak i kada bismo rešili da opet igramo sa četvoricom pozadi postavlja se pitanje ko bi igrao. Pogotovo na levom beku, a i desno škripi. Upravo taj gorući problem istakao je u analizi posle EVRO 2024 Aleksandar Janković, srpski trener koji je posle odlaska u svet poslednjih godina radio u Kini kao selektor svih kategorija uključujući i prvi tim. U onoj analizi koju Piksi nije podneo ni posle eliminacije sa Mundijala u Kataru, a očigledno neće ni sada. Eto, bar će moći ovo da prepiše, ako ne zna sam.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Upozorava na krah: Aleksandar Janković

- Možete da dovedete i Jirgena Klopa za selektora, na poziciji levog beka, da ne govorimo o desnom koji ne postoji, imaćete Mladenovića, Kostića, Antića, Antonova. Posle njih ništa. Možete da kažete da imamo Aleksu Terzića, jedini na ozbiljnom nivou. Između sedam generacija bez ikoga. Ako gledamo do Kostića 12 generacija. Ko god da dođe ne može da izmisli levog beka, mora da koristi postojećeg. Mi kao fudbal, kao sistem, moramo nekom da obezbedimo izbor, pa on sa njim da barata i da bude odgovoran. Isto tako neko mora da snosi posledice zašto u sedam generacija nemamo levog beka - rekao je Janković za Sportski žurnal.

Dotakao se Janković i problema koji će uskoro nastati i na drugim pozicijama zbog kvaliteta. Naših fudbalera je sve manje u jakim ligama, ne idu tamo, a i oni koji su bili nosioci u njima se sele na niže grane. Pritom se dotakao samo "Novozelanđana", genracije koja je 2015. bila na krovu sveta u mlađim kategorijama i sada je okosnica A tima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Samo nazaduju: Fudbaleri Srbije

- Babić je otišao iz Španije u Rusiju, Sergej iz Italije u Saudijsku Arabiju, Gaćinović iz Nemačke u Grčku, Živković iz Portugala u Grčku, Maksimović iz Španije u Grčku - dodao je Janković, bez da je spomenuo recimo Aleksandra Mitrovića, koji je iz Engleske otišao u saudijsku Arabiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading