OD PIKSIJA NI TRAGA NI GLASA: Stojković ne odgovara na pozive i poruke, a evo gde je pobegao

Autor:

Sport

04.07.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spakovao kofere, ali još uvek to nije u jednom pravcu.

OD PIKSIJA NI TRAGA NI GLASA: Stojković ne odgovara na pozive i poruke, a evo gde je pobegao

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Stojković Piksi je imao samo jednu logičnu odluku da donese po povratku sa Evropskog prvenstva gde je fudbalska reprezentacija Srbije pod njegovim vođstvom doživela debakl. Posle samo osvojena dva boda i jednog datog gola u tri meča, "orlovi" su sleteli u Beograd već posle grupne faze EVRO 2024, na čelu sa selektorom. I umesto da preuzme odgovornost i da podnese ostavku, kao njegov rumunski kolega, Piksi je napao javnost i novinare tvrdeći da smo ih "bušili". Potpuno drugačije od istine.

Od tog sletanja na beogradski aerodrom 26. juna uveče od Piksija ni traga ni glasa. Pokušala je i Republika da ga kontaktira, preko broja poznatog redakciji i saradnika, ali bezuspešno. Očigledno se Stojković zavukao u mišju rupu. Međutim, sada je izašao iz nje i otišao iz Srbije. Iz zemlje, ne sa funkcije selektora, tako da karta evidentno nije u jednom pravcu.

Republika

Foto: Profimedia

Opet odbija da podnese račune: Dragan Stojković

Piksi je otišao u Pariz, objavio je Informer, kako bi izbegao kritike i pritisak javnosti nakon eliminacije "orlova" već u grupnoj fazi takmičenja. Navodno, njemu je teško palo suočavanje sa kritikama nakon povratka iz Nemačke, gde je reprezentacija Srbije zauzela poslednje mesto u Grupi C. Umesto da se suoči sa javnošću i preuzme odgovornost, on je odlučio da se skloni u Pariz, koji je nazvao svojom drugom kućom.


On nije pokazao nameru da podnese izveštaj Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije o rezultatima sa Evropskog prvenstva, čime bi trebalo da se izjasni o svom radu i eventualno preuzme odgovornost za neuspeh. Ovo nije prvi put da selektor okleva sa podnošenjem izveštaja, slično se desilo i nakon Svetskog prvenstva u Kataru.

Nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva, očekuje se da će Fudbalski savez Srbije morati da preispita trenutnu situaciju i donese odluke vezane za budućnost reprezentacije. Sa Piksijevim odlaskom u Pariz, ostaje pitanje da li će se on vratiti na klupu "orlova" ili će se tražiti novi selektor koji će preuzeti odgovornost za novi početak reprezentacije.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Deja

04.07.2024 18:28

Ma oni ne moraju nista.e to je ta lazna elita !Ima godišnju platu milion i po i kao Bole ga kurac da se obrati naciji!Sabane,nisu to vuciceve pare,nego narod sve finansira!