FRANCUSKA POSTIGLA PRVI GOL IZ IGRE, PA ISPALA S EVROPSKOG PRVENSTVA: Loša karma stigla ''petlove''!

Autor:

Sport

10.07.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razočaravajuće izdanje Francuza.

FRANCUSKA POSTIGLA PRVI GOL IZ IGRE, PA ISPALA S EVROPSKOG PRVENSTVA: Loša karma stigla ''petlove''!

Foto: Tanjug/AP

"Trikolori" se provlačili zahvaljujući autogolovima rivala, a onda od Španaca poraženi pošto je Kunde zakucao loptu u svoju mrežu. Fudbalska pravda u prvom polufinalu Evropskog prvenstva je zadovoljena. Španci, selekcija koja je svakako najviše pokazala na šampionatu, eliminisala je Francuze, koji su se bukvalno iz runde u rundu provlačili kroz takmičenje. Ipak, na Alijanc areni izabranike selektora Didijea.

Dešana stigla je loša karma. Naime, Francuska do polufinalnog meča nije postigla nijedan gol iz igre. Od tri puta, koliko su se tresle protivničke mreže u prvih pet mečeva, dva su bila plod autogolova. Naime, do pobeda nad Austrijom (1:0) i Belgijom (1:0) došli su zahvaljujući autogolovima Vobera i Vertongena, a jedini strelac za Francuze bio je Kilijan Mbape, međutim, i on je golmana Poljske (1:1) Vojćeha Ščensnija savladao iz kaznenog udarca.

Foto: Tanjug/AP

Razočarali: Reprezentativci Francuske

 

I onda je u utorak došao dan d, Kolo Muani je u 9. minutu centaršut Mbapea pretvorio u gol, prvi iz igre od početka šampionata, međutim to je u stvari bio kraj Francuza. Najpre je mladi Španac Lamine Jamal fenomenalnim udarcem izjednačio rezultat, a onda se francusko oružje okrenulo protiv njih. Naime, Dani Olmo je u 25. minutu uputio šut ka golu "galskih petlova", a onda je loptu u sopstvenu mrežu zakucao Žil Kunde.

Istina, gol je pripisan Olmu jer je lopta išla u mrežu, ali pogotka ne bi bilo da je desni bek Francuza iz redova Barselone samo malo bolje zahvatio loptu. Do kraja Francuzi su uglavnom igrali kao i u prethodnim utakmicama iako su ovog puta prvi put na turniru jurili rezultat. Njihova igra je i ovog puta bila bezlična, beskrvna, jednostavno rečeno dosadna.

 

Selektor Francuza Didije Dešan pokušao je da objasni kako je njegov tim uopšte došao do polufinala.

 

- Ja nikada nisam poricao da nismo bili baš efikasni na ovom prvenstvu, ali smo došli do polufinala. Svako ima svoje analize i ugao gledanja - rekao je Dešan i dodao:

Foto: Tanjug/AP

Didije Dešan

- Nisu svi moji igrači bili 100 odsto spremni za ovaj turnir iz različitih razloga - naveo je francuski stručnjak.

On je otkrio razlog zbog čega su njegovi fudbaleri izgledali nemoćno na terenu u prethodnim utakmicama.

 

- Kilijanovo nošenje maske izazvalo je više neprijatnosti od bilo čega drugog na ovom prvenstvu, posebno u pogledu vida. Medicinsko osoblje je dalo dozvolu protiv Španije da igra bez maske, a Kilijan se osećao mnogo bolje bez nje. Krivica nije njegova, imao je taj peh s nosem - rekao je Dešan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading