SVE SAM ZVEZDE U TIMU, A EFIKASNOST NIJE JAČA STRANA: Francuzi u stilu Portugalaca 2016. godine!

Autor:

Sport

07.07.2024

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ''trikolori'' mogu do evropske titule?

SVE SAM ZVEZDE U TIMU, A EFIKASNOST NIJE JAČA STRANA: Francuzi u stilu Portugalaca 2016. godine!

Foto: Tanjug/AP

Ušli smo u samu završnicu Evropskog prvenstva, a slova su spala na četiri nacionalna tima. U polufinalu će odmeriti snage Španija protiv Francuske i Engleska protiv Holandije. Nema sumnje da nas očekuje spektakl, ali dobro je pitanje da li ćemo uživati u fudbalu, pošto do sada smo mogli da uživamo jedino u igri Španije i donkle Holanđana.

Možda i najveće razočarenje su predstave Francuza i Engleza, koji su izgledali veoma bledo tokom čitavog šampionata. Da je stvar još gora, ''trikolori'' još uvek nemaju pogodak iz igre, a Engleska igra na veoma lošem nivou, ali se provlači na iglene uši, baš kao i Francuska. Svedoci smo da fudbal nekad piše neverovatne priče i da je u nekim slučajevima veoma nepravedan. Ako Francuska dođe do titule evropskog prvaka, biće to veoma slično kao što je Portugal uradio 2016. godine.

Foto: Profimedia

Portugalci 2016.

Naime, Portugalci su na Evropskom prvenstvu u Francuskoj grupnu fazu prošli bez nijedne pobede, sa tri nerešene uz gol razliku 4:4 u grupi sa Mađarskom, Islandom i Austrijom. Portugal je prvu fazu takmičenja prošao kao treći u poretku trećeplasiranih reprezentacija. U osmini finala dočekala ih je neugodna Hrvatska, ali je Portugal je prošao pobedom od 1:0, a gol su postigli tek u 117. minutu, a čovek odluka je bio Rikardo Kvarežma. 

U četvrtifnalu Portugal je odmerio snage sa Poljskom. Nakon regularnog dela bilo je 1:1 i tek nakon penala su Portugalci izborili plasman u polufinale, gde su jedino osigurali pobedu nakon 90 minuta igre protiv Velsa. U finalu su igrali protiv domaćina, Francuza. ''Trikolori'' su bili bolji tokom čitavog susreta, čak su uspeli da povrede Kristijana Ronalda i oslabe Portugalce, ali je ''fortuna'' bila na strani Portugala. Eder je u 109. minutu šutem sa distance doveo svoj nacionalni tim do evropske titule, a Francuze bacio u očaj.

Foto: Profimedia

Porugalci 2016.

Mnogi kažu da se to Portugalcima vratilo za ono iz 2004. godine kada je Grčka bila bolja od njih i nparavila senzaciju. Francuska je te 2016. godine bila dominantna tokom čitavog takmičenja, ali nisu imali sreće u finalu. Na ovom šampionatu u Nemačkoj, Francuska deluje skorz bledo i igra veoma razočaravajuće. Nijedan pogodak iz igre,

Izabranici Didijea Dešama su do sada tri puta tresli mrežu. Dva puta su autoglovi bili presudini i jednom Kilijan Mbape iz penala protiv Poljske. Znači, Mbape je trenutno najbolji strelac Francuske na ovom šampionatu sa JEDNIM golom, dok čitava ekipa nije postigla nijedan pogodak, što je zaista poražavajuće za ekipu sa tolikim zvezdama u timu,

Francuzi su grupu završili drugi sa pet bodova uz gol razliku 2:1. U osmini finala su imali okršaj sa Belgijom, koja je takođe razočarala svojim izdanjem. ''Trikolori'' su prošli nakon pobede od 1:0, a jedini strelac bio je Jan Vertongen koji je smestio loptu u svoju mrežu. U četvrtfinalu su se osvetili Portugalu za 2016. i izbacili nakon boljeg izvođenja penala, pošto je u 120 minuta igre bilo 0:0. 

Foto: Tanjug/AP

Francuzi

Francuska će u polufinali igrati protiv Španije koja je pokazala najbolju igru na turniru. Videćemo da li će Francuzi proći, ali ukoliko odu u finale i osvoje, biće to na sličan način kao Portugal 2016. godine, ali možda im se upravo vrati za taj šampionat. Sve u svemu biće zanimljivo videti samu završnicu Evropskog prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading