ŠPANCA MOGU DA UHAPSE USRED POLUFINALA: Do sada su mu gledali kroz prste, ali je sve vreme bio na oprezu

Autor:

Sport

08.07.2024

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem sa zakonom poznat od početka EVRO 2024.

ŠPANCA MOGU DA UHAPSE USRED POLUFINALA: Do sada su mu gledali kroz prste, ali je sve vreme bio na oprezu

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Španije i Francuske sastaće se sutra, u utorak 9. jula, u prvom polufinalu Evropskog prvenstva Nemačkoj (21.00), dok će u sredu u isto vreme igrati Engleska i Holandija. Imajući u vidu prikazano na ovom EVRO 2024, "crvena furija" je prema mišljenju stručnjaka glavni favorit za osvajanje titule, ali kladionice i dalje u prvom planu drže Engleze.

Jedan od važnih šrafova u timu Španije je mladi Lamin Jamal, fudbaler koji je još uvek tinejdžer ali igra "kao mator". Upravo zvog toga selektor Luis de la Fuente ima veliko poverenje u njega, ali očigledno ne može da računa na Jamala u punom kapacitetu. Problem je upravo njegova mladost i to što ima samo 16 godina.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Lamin Jamal

 

Naime, prema nemačkom zakonu, osoba tek sa navršenih osamnaest godina sme da radi posle 20 časova uveče. To, naravno, važi i za strance na privremenom radu u Nemačkoj. Dakle i za učesnike EP. I na to su Nemci mislili, donekle, pa su za maloletne sportiste napravili izuzetak i dozvolili im rad do 23 časa. Kada utakmica počne u 21 čast i da nema produžetaka ona se završava nešto malo pre 23 sata. Međutim, to nije kraj problema, čak i da susret ne ode u produžetke. Posao igrača ne završava se kad sudija odsvira kraj. U njegovu smenu spadaju i istezanje ili tuširanje posle utakmice, te davanje intervjua.

U teoriji, nadležni organi bi mogli da upadnu na teren i izvedu Jamala "sa posla", a španski savez bi morao da plati kaznu od 30.000 evra. Ono što je ohrabrujuće za Špance je to što se Nemci do sada nisu držali tog propisa tokom EVRO 2024, a imali su prilike da sankcionišu Jamala. Doduše, baš protiv "pancera" je selektor De la Fuente izveo Lamina iz igre pre vremena, a mnogi su to protumačili da je urađeno baš zbog mogućnosti da se Nemci pobune.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jamal ustupa mesto Toresu

Naime, Jamal je protiv Hrvatse igrao do 86. minuta, ali kako je susret počeo u 18 časova problema nije bilo. Protiv Italije je u večernjem terminu od 21 čast igrao do 71. minuta, dakle otprilike do 22.30, pa je već tada bilo glasina da je izveden zbog spornog zakona. Međutim, protiv Albanije odigrao baš tih poslednjih 20 minuta, i bio je akter duela i ostalih aktivnosti sa timom i posle 23 časa. Protiv Gruzije je odigrao uveče svih 90 minuta, a onda je protiv nemaca izveden u 63. minutu, dakle oko 22.20 na časovniku.

Imajući sve ovo u vidu, ostaje da se vidi kako će reagovati selektor De la Fuente, sam Jamal, Francuzi, ali i nadležni organi u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Alden

08.07.2024 11:33

*Hrvatske