EVRO 2024: Dok "bubamara" miruje! Ko su favoriti za osvajanje prestižnog pehara? (ANKETA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.07.2024

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska javnost i danas ima mogućnost da sumira utiske na osnovu viđenog na takmičenju i da se pripremi za usijanje koje tek predstoji.

EVRO 2024: Dok "bubamara" miruje! Ko su favoriti za osvajanje prestižnog pehara? (ANKETA)

Foto: www.profimedia.rs

EVRO 2024 je stigao do same završnice. Od 24 nacionalne reprezentacije koje su 14. juna sa manje, ili više ambicija ušle u takmičenje, ostale su samo četiri selekcije kojima je jedino zajedničko da već sada vide sebe sa peharom u ruci u smiraj dana 14. jula.

Pred ljubiteljima sporta su još samo tri meča nakon kojih će biti jasno da li će Španija postati rekorder po broju evropskih titula, ili će se njima i Nemcima prikljčiti Francuzi sa po tri osvojena pehara, dok sa druge strane Holanđani maštaju o reprizi 1988. godine, a Englezi se nadaju svom premijrnom trofeju.

"Crvena furija" je prema mišljenjima mnogih najviše i pružila na ovogodišnjem takmičenju.

Španci su kroz grupnu fazu, u kojoj su se sastali sa Hrvatskom, Italijom i Albanijom, prošli sa stoprocentnim učinkom čime su najavili svoje aspiracije. U nokaut fazi su prvo eliminisali Gruziju (4:1), dok je u četvrtfinalu savladan domaćin i jedan od glavnih favorita Nemačka (2:1), čime su sebi trasirali put ka tituli.

Prema kladionicama Španija i jeste glavni favorit za osvajanje četvrte titule evropskog šampiona. Prethodne trofeje su osvojili 1964, 2008. i 2012. godine.

Kvota na trijumf Španije iznosi: 3.00

Republika

Foto: www.profimedia.rs

"Crvenu furiju" mnogi već sada vide na tronu

 

Francuzi će pokušati preko "crvene furije" da stigne do svog trećeg evrospkog finala, a želja im je da se po broju osvojnih trofeja izjednače sa trenutnim rekorderima Špancima i Nemcima.

"Trikolori" su u grupi ostvarili svega jedan trijumf, uz dva remija i kao drugoplasirani su se domogli nokaut faze gde su uz veliku dozu sreće stigli do polufinala u duelima sa Belgijom (1:0) i Portugalom (0:0 - 5:3).

Prema kladionicama Francuska je tek treći favorit, a treba podsetiti da su do pehara stizali 1984. i 2000. godine dok su kod kuće 2016. godine u finalu poraženi od Portugalaca.

Kvota na trijumf Francuske iznosi: 3.75

Foto: www.profimedia.rs

Francuska nikako da pokaže sve što može

 

"Lale" se nadaju ponavljanju istorije. Oni su, sada već davne 1988. godine upravo u Nemačkoj stigli do svog jedinog trofeja, ali se ovoga puta izabranicima Ronalda Kumana ne daju velike šanse.

Holandija je velikih problema imala u grupnoj fazi. Kao trećeplasirani su obezbedili plasman u osminu finala, ali su tek tada pokazali sav potencijal. Prvo su ubedljivo sa 3:0 savaldali Rumuniju, da bi u prethodnoj rundi nakon preokreta i velike borbe eliminisali Tursku (2:1), mada je i dalje ostalo nejasno kako su Turci uspeli da promaše sve stvorene prilike.

Kvota na trijumf Holandije iznosi: 5.50

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nadaju se reprizi 1988. godine

 

"Kolevka fudbala" i dalje ne zna za trijumf na Evropskom prvenstvu. Na prethodnom takmičenju 2020. godine bili su najbliži ostvarenju snova, ali su ih Italijani savladali u velikom finalu nakon izvođenja jedanaesteraca.

Engleska je grupu fazu završila kao prvoplasirana ispred Danske, Slovenije i Srbije, da bi tokom nokaut faze bili miljenici sreće s obzirom da su nakon preokreta i produžetaka prvo savaldali Slovačku, a bili su miljenici i bele tačke u duelu sa Švajcarskom.

Kladionice smatraju Engleze drugim favoritom turnira,

Kvota na trijumf Engleske iznosi: 3.50

Foto: Tanjug/AP

Do sada su se provlačili kroz takmičenje. Englezi maštaju o prvoj evropskoj kruni

 

- Parovi polufinala EVRO 2024:

Španija - Francuska; utorak, 9. jul (Minhen)

Holandija - Engleska, sreda, 10. jul (Dortmund)

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading