NIKO NIKAD KAO FRANCUSKA! Trikolori došli do POLUFINALA, a da NISU postigli gol!

Autor:

Sport

06.07.2024

00:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan podatak za takvu selekciju.

NIKO NIKAD KAO FRANCUSKA! Trikolori došli do POLUFINALA, a da NISU postigli gol!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Francuske su uspeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva posle pobede nad Portugalom.

Iako nisu ostavili ubedljiv utisak tokom dosadašnjeg takmičenja, "trikolori" su uspeli da stignu do ovog značajnog koraka. Utakmica je završena bez golova posle 120 minuta igre, a odluka je pala na penale gde su izabranici Didijea Dešana bili uspešniji rezultatom 5:3.

Francuska je do polufinala stigla neobičnim putem, ostvarivši tri pobede i dva remija u grupnoj fazi takmičenja. Nakon što su zauzeli drugo mesto u grupi, uspeli su da eliminišu Belgiju u osmini finala, kao i Portugal u četvrtfinalu. Zanimljivo je to što su Francuzi do polufinala stigli bez postignutog gola iz igre, oslanjajući se na autogolove protivnika i penale.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kilijan Mbape još nije zatresao mrežu na EP

U prvom meču grupne faze protiv Austrije, "Galski petlovi" su pobedili zahvaljujući autogolu Maksimilijana Vobera. U narednom susretu, odigrali su nerešeno sa Holandijom (0:0), da bi u trećem duelu postigli gol sa "bele tačke" protiv Poljske.

U osmini finala savladali su Belgiju rezultatom 1:0, uz autogol Jana Vertongena, dok su u četvrtfinalu eliminisali Portugal nakon penala.

Iako mnogi očekuju više od francuske reprezentacije, činjenica je da su uspeli da se plasiraju u polufinale, bez obzira na slabiju igru. Sada će se suočiti sa Španijom u borbi za finale, a ostaje da vidimo da li će uspeti da osvoje evropski trofej uprkos izazovima sa kojima su se susreli tokom prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading