NOVI POTPIS NA MARAKANI! Zvezda predstavila PRVO pojačanje u prelaznom roku! Milojević TRLJA ruke!

Autor:

Sport

28.05.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle sedam godina ponovo u starom jatu.

NOVI POTPIS NA MARAKANI! Zvezda predstavila PRVO pojačanje u prelaznom roku! Milojević TRLJA ruke!

Foto: Printscreen/Instagram/FK Crvena zvezda

Ono što je nedeljama najavljivano, danas je dobilo zvaničan epilog! Osvajač "duple krune" Crvena zvezda predstavila je prvo pojačanje u prelaznom roku.

Dete crveno-belih, Luka Ilić, posle sedmogodišnjeg odsustva s Marakane, vratio se u matični klub iz TSC-a i potpisao četvorogodišnji ugovor, do 2028. godine!

Stariji od braće Ilić (mlađi Ivan igra za Veronu) je "u paketu" 2017. bio prodat prvaku Evrope Mančester sitiju, ali je na pozajmici u francuskom Troa morao da se bori za minutažu.

Kako je ona bila mala, odlučio je da se vrati u srpski fudbal, pošto je prethodno iz Troa prešao na pozajmicu u TSC iz Bačke Topole, u kojem se igrama tokom prolećne sezone izborio za povratak u redove srpskog šampiona. Tokom brojnih pozajmica, bio je član holandskih NAK Brede i Tventea. 

 

- Mogu da kažem da sam presrećan što sam se vratio i već duži period sam razmišljao o ovome danu, tako da sam presrećan - rekao je Ilić i nastavio:

- Iskusniji sam, ali i bolji čovek. Bilo je ponuda iz Francuske, ne znam tačno koji su klubovi u pitanju, ali čim sam čuo da je Zvezda zainteresovana, bez razmišljanja sam odlučio da prihvatim ponudu - dodao je ofanzivni fudbaler.

Otkrio je i zašto je uzeo broj 32, pošto je u prvom mandatu u Zvezdi nosio 40.

- To u prvom mandatu, kda dođete iz omladinske škole, dobijete broj i ne pitate ništa. Sada sam se za 32 odlučio zbog TSC-a (nosio je 32 igrajući u Bačkoj Topoli), jer je ta sezona bila najuspešnija u mojoj karijeri. Zato sam odlučio da uzmem broj 32, da mi donese sreću.

Tako će Luka Ilić biti na raspolaganju treneru Vladanu Milojeviću za start priprema i prozivku igrača, koja će se obaviti u drugoj polovini juna.

- Da li je greška bila što sam otišao mlad sa bratom? Znate kako, razmišljao sam dosta puta o tome, ali ispalo je nešto dobro iz toga. Naravno da mi je krivo, hteo sam da budem tamo na duži period, ali tako je kako je! - dodao je Luka.

Na kraju promocije je dodao:

- Mislim da je bilo dobro za klub u tom momentu i da ne žalim što sam otišao. Krivo mi je samo što je već sledeća godina bila Evropa i nisam nastavio gde smo stali. Bila je titula, ne mogu da se žalim, a pošto je klubu dobro došlo zbog toga sam srećan - poručio je Ilić i naglasio da iako nije trenirao sa prvim timom Mančester sitija, pamti i susrete sa Gvardiolom i igračima koje je uvek sretao kada se "javi" na Etihad.

Podsetimo, prethodno je Crvena zvezda produžila ugovor sa Naserom Đigom, na Marakani su od francuskog Nima otkupili ugovor štopera iz Burkine Faso, sa kojim je ugovorena saradnja takođe do 2028. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading