APEL IZ VOJVODINE: Hoćemo dva "bonus" fudbalera u Superligi!

Autor:

Sport

07.06.2024

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- To je u interesu srpskog fudbala, kaže predsednik Zbiljić.

APEL IZ VOJVODINE: Hoćemo dva "bonus" fudbalera u Superligi!

Foto: Starsport

Predsednik FK Vojvodina, Dragoljub Zbiljić, istakao je danas predlog da se već od naredne sezone u Superligi Srbije uvede obaveza angažovanja minimum dva "bonus" fudbalera. Zbiljić je apelovao na sve klubove da podrže ovu inicijativu kako bi se pružila veća prilika mladim talentima da pokažu svoj potencijal i napreduju u domaćem fudbalu.

Ovaj predlog izazvao je živu raspravu među ljubiteljima fudbala, ali i stručnjacima, otvarajući pitanje uticaja ovakvih promena na kvalitet takmičenja i razvoj mladih igrača.

- U ime FK Vojvodina i svoje lično ime apelujem na sve klubove Superlige Srbije da se u najkraćem roku dosadašnje pravilo od jednog bonus igrača promeni i da u Superligi već od sezone 2024/2025 budu minimum dva igrača mlađa od 21 godine. Smatram da smo svi u obavezi da štitimo interese srpskog fudbala na način da mladi igrači dobiju više vremena i prostora za napredak - rekao je Zbiljić za Mocartsport.

Uvođenje bonus pravila pre šest godina predstavljalo je značajan korak ka afirmaciji mladih fudbalera, ali i povećanju konkurentnosti domaćeg fudbala. Sada se postavlja pitanje kako bi obavezna dva "bonus" fudbalera mogla uticati na dinamiku takmičenja, ali i na dugoročni razvoj talentovanih igrača.


Prethodno, Novi Pazar se oglasio sa četiri predloga za promenu postojećih pravila, među kojima je ukidanje takozvanih bonus igrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragañ

07.06.2024 17:14

Ukinuti bonus a ne kao zvezda razigravamo igrača novom zelandu