PA OVO JE NESTVARNO! Real za DŽABE DOVEO MBAPEA, a poznato je koliko će ZARADITI OD PRODAJE DRESOVA!

Autor:

Sport

05.06.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od silni nula zaboli glava.

PA OVO JE NESTVARNO! Real za DŽABE DOVEO MBAPEA, a poznato je koliko će ZARADITI OD PRODAJE DRESOVA!

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape

Transfer Kilijana Mbapea u Real Madrid već sada izaziva veliko interesovanje javnosti, a spekulacije o finansijskim efektima ovog poteza su sve glasnije. Prema informacijama španskih medija, očekuje se da će Real Madrid zaraditi više od 500.000.000 evra od transfera francuskog napadača, zahvaljujući prodaji dresova, potpisivanju sponzorskih ugovora i prometu robe koja će biti povezana sa Mbapeom.

Klub će već od danas ponuditi dresove sa prezimenom Mbape i brojem devet po ceni od 117 evra, što se očekuje da će rezultovati milionskom zaradom. Ova strategija unovčavanja popularnosti igrača nije nova za Real Madrid, a prošlog leta je upravo zarada od prodaje dresova prouzrokovala određene probleme u pregovorima. Ipak, prema pravilima kluba, zarada od prodaje dresova se deli na pola sa igračem, osim u slučaju Kristijana Ronalda, kada je Real odstupio od ovog pravila.

 

 


Očekivanja od transfera Kilijana Mbapea su velika, kako u sportskom, tako i u finansijskom smislu. Sa dolaskom ovog sjajnog fudbalera, Real Madrid će sigurno ostvariti značajan finansijski profit, ali će istovremeno i proširiti svoju globalnu prisutnost i uticaj. S obzirom na to da je Mbape jedan od najtraženijih fudbalera današnjice, očekuje se da će njegov dolazak doneti i nove sponzorske ugovore i poslovne mogućnosti za klub.

Sve u svemu, transfer Kilijana Mbapea predstavljaće veliki finansijski podsticaj za Real Madrid, ali i priliku da dodatno ojača svoju poziciju na globalnoj fudbalskoj sceni. Uzbuđenje oko ovog transfera je veoma visoko, a očekuje se da će imati dalekosežne efekte kako na sportskom terenu, tako i van njega.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading