HRVATI U VATIKANU PO BLAGOSLOV! Papa dobio poklone, jedan je POSEBNO REDAK!

Autor:

Sport

05.06.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Molitve pred Evropsko prvenstvo.

HRVATI U VATIKANU PO BLAGOSLOV! Papa dobio poklone, jedan je POSEBNO REDAK!

Foto: IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Hrvatske, koja ima velike ambicije pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, nedavno je posetila Vatikan kako bi dobila blagoslov od pape Franciska. Papa je u neformalnom razgovoru sa "kockastima" izrazio podršku i izazvao ih da na predstojećem prvenstvu budu prvi ili drugi, nakon što su na poslednjem Svetskom prvenstvu u Kataru pre dve godine osvojili treće mesto.

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza, Marijan Kustić, uručio je papi Franji hrvatski dres sa brojem jedan i imenom Franjo, kao i kožnu loptu. Priča o lopti je posebno zanimljiva jer je, navodno, najstarija lopta s kojom se igrao fudbal u Hrvatskoj. U pitanju je, naravno, njena replika, dok se originalna pažljivo čuva u susedstvu prethodnih godina. Navodno se čuva u sefovima banke osigurana je na značajnu sumu od 130.000 evra.

 

 


Kao deo priprema za Evropsko prvenstvo u Nemakoj, Hrvatska će imati generalnu probu protiv Portugala u Lisabonu 8. juna od 18.45. Ovo će biti odlična prilika za "kockaste" da testiraju svoju formu i taktiku protiv snažnog protivnika pre nego što krenu na kontinentalno prvenstvo.

Hrvatska se nalazi u grupi B na Evropskom prvenstvu zajedno sa Španijom, Italijom i Albanijom. Prvi meč na šampionatu igraće protiv Španije u Berlinu 15. juna od 18.00, a ovo će biti prilika da pokažu svoje veštine i snagu protiv jednog od favorita turnira.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading