PIKSI PRED DUEL SA AUSTRIJOM: ''Zbog toga smo njih odabrali za protivnika!''

Autor:

Sport

03.06.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju očekuje važan duel.

PIKSI PRED DUEL SA AUSTRIJOM: ''Zbog toga smo njih odabrali za protivnika!''

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije odmeriće snage protiv Australije sutra od 20.45 u Beču na stadionu Ernst Hapel. Selektor Orlova, Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti pred ovaj duel i istakao da je Austrija ozbiljan tim.

- Austrija je jedna kvalitetna i jaka ekipa, vrlo kompaktna. Njihove kvalifikacije i utakmice koje su odigrali do sada su pokazale da se radi o ozbiljnom timu. Zato smo i odabrali Austriju, jer ćemo imati jedan težak i dobar test pred Evropsko prvenstvo. Krasi ih odličan timski duk, kao i individualni kvalitet na visokom nivou. Moram da pomenem igrače kao što su Sabicer, Lajmer, Arnautović, Gregorič… Mogu dosta na Evropskom prvenstvu - naveo je Piksi.

Selektor Orlova je rekao da su želeli da se oprobaju sa nekom jakom ekipom i da očekuje dobru igru svog tima.

Mi smo želeli da se oprobamo sa nekom jakom ekipom, svaki dobar i pozitivan rezultat daje dozu samopuzdanja što je jako bitna. Imaju odličan tim, ne zato što je neka kurtoazija, već što su pokazali protiv Turske, Slovačke i Nemačke veliki kvalitet, a i uspeli su da pobede. Oni ne znaju da li je takmičarska ili pripremna utakmica – uvek igraju isto, to je germanski mentalitet. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu - jasan je Stojković.

Poručio je da ne idu u Nemačku turistički niti da bi se slikali, već da budu na ozbiljnom nivou.

- Veliko takmičenje predstavlja i veliki izazov, mi ne idemo radi turizma, niti da bi se slikali, već moramo da budemo na ozbiljnom nivou. Što se tiče sistema, ne mogu da govorim o takvim stvarima, razgovaramo i radimo sa igračima na terenu. Ono što budete videli, to će biti ono najbolje. Bitno je da igrači razumeju, da li je to sa trojicom, četvoricom ili sa pet u liniji. Evropsko prvenstvo traži strahovitu fizičku potrošnju i verujem da ćemo biti na tom nivou - rekao je selektor Srbije.

Na kraju je Piksi govorio Mitorviću i Joviću.

- Teško je očekivati da Mitrović bude u startnoj postavi, danas se tek priključio na treninzima i sigurno će sa klupe početi utakmicu, kao i Luka Jović koji se vratio iz Australije. Ne bih želeo da rizikujem… Očekujem Nikolu Milenkovića da nam se priključi, ali i on neće biti u konkurenciji. Svi ostali su spremni i nemamo kadrovskih problema” zaključio je selektor Srbije - jasan je Dragan Stojković.

Ova utakmica predstavlja važnu priliku za reprezentaciju Srbije da isproba taktiku i formaciju pred predstojeće Evropsko prvenstvo. Evropsko prvenstvo će se održati od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a naš nacionalni tim će biti u Grupi C, sa reprezentacijama Engleske, Danske i Slovenije. Osim meča sa Austrijom Orlove očekuje generalna proba sa Švedskom, a na tom meču će se legendarni Zlatan Ibrahimović oprostiti od dresa sa nacionalnom grbom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading