PIKSI OKUPIO ORLOVE: Selektor zadovoljan atmosferom!

Autor:

Sport

28.05.2024

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija započela pripreme za Nemačku.

PIKSI OKUPIO ORLOVE: Selektor zadovoljan atmosferom!

Foto: fss.rs

Piksi na okupljanju

Grupa igrača koja se našla na konačnom spisku selektora Stojkovića za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, započela je svoje pripreme u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Igrači su već pokazali veliku želju da počnu sa radom pred jedan od najvećih izazova u svojoj karijeri.

Selektor Stojković ističe da je atmosfera sjajna, a motivacija na izuzetno visokom nivou. Posvećenost i ozbiljnost igrača su evidentni, a svi su zdravi što je za njega najvažnije. Takođe, čestitao je Nemanji Gudelju i Andriji Živkoviću na nedavnom venčanju, ističući da je važno da osete novu liniju života koja podrazumeva više odgovornosti na svim nivoima.

 

 

- Svi ovi igrači nisu imali razloga da dođu ranije. Razgovarali smo sa njima i uverili se da shvataju ozbiljnost priprema za Evropsko prvenstvo. Atmosfera je sjajna što se može videti i po osmesima tokom celog treninga. Svi su zdravi što je za mene najvažnije. Motivacija je na izuzetno visokom nivou. Čekamo ostale momke da nam se pridruže i da već u Beču počnemo sa ključnom fazom priprema za prvu utakmicu. Imamo u Staroj Pazovi lepo vreme, odličan teren, veliku želju i sve druge neophodne uslove za jedan kvalitetan rad - rekao je Piksi i dodao:

- Počeli smo i da ih ženimo. Lepo je to. Treba da osete tu novu liniju života koja podrazumeva više odgovornosti na svim nivoima. Sve protiče u jednom pozitivnom duhu i za mene je veoma ohrabrujuće što igrači jedva čekaju zvaničan početak priprema za Evropsko prvenstvo - naveo je Stojković.

Filip Mladenović, jedan od igrača sa spiska putnika za Nemačku, osvojio je Kup Grčke sa svojim klubom, dok su ostali igrači takođe postigli zapažene rezultate u svojim klubovima.

- Šalili smo se malo, pitao sam ga koliko je sakupio nastupa za državni tim. Nije siguran, misli da je oko 30. Pratio sam grčko prvenstvo, ali sam želeo iz prve ruke da dobijem još neke informacije. Osvojili su Kup Grčke i spasili sezonu, jer bi Panatinaikos u suprotnom ostao bez plasmana u Evropu - govorio je selektor Orlova i nastavio:

- Imamo tandem iz Crvene zvezde koji se okitio Duplom krunom u Srbiji, Birmančević je sa Spartom takođe osvojio oba trofeja, Vlahović i Kostić su dali značajan doprinos u Juventusovom pohodu na trofej u Kupu Italije, Živković je šampion Grčke, Mladenović osvajač nacionalnog kupa… Sve to puno znači na psihološkom planu. Sa jedne strane je potvrda da su ti momci zasluženo na spisku za Evropsko prvenstvo, a sa druge, svakako velika profesionalna satisfakcija jer će ostati upisani zlatnim slovima u analima svojih klubova. Radujem se svakom njihovom uspehu, veoma je važno da u reprezentaciji imamo trofejne igrače koji zrače pobedničkim mentalitetom. Trofeji vam daju neku drugu dimenziju i potpuno novu energiju na planu motivacije za izazove u nastavku karijere - poručio je Piksi.

Selektor Stojković pružio je podršku srpskim kadetima koji se bore za plasman među četiri najbolje reprezentacije u Evropi.

- Očekuje nas jedno lepo vreče pored malih ekrana. Najpre ćemo navijati za naše kadete koji se na Kipru protiv Austrije bore za plasmana među četiri najbolje reprezentacije u Evropi. Bio sam prethdonih dana u Larnaki i pružio im punu podršku u mečevima grupne faze šampionata. Bez obzira na rezultat utakmice sa Austrijom, dokazali su da mogu u perspektivi da budu budućnost srpskog fudbala. Posle toga, držimo palčeve našem Nikoli Milenkoviću u finalu Lige konferencija protiv Olimpijakosa koji je za mene lično, jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u evropskim takmičenjima - zaključio je Dragan Stojković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading