PIKSI SE OBRATIO JAVNOSTI PRED NOVE IZAZOVE: Selektor otkrio kada će spisak biti kompletan!

Autor:

Sport

31.05.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orlovi kreću u novu avanturu.

PIKSI SE OBRATIO JAVNOSTI PRED NOVE IZAZOVE: Selektor otkrio kada će spisak biti kompletan!

Foto: Starsport

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti na konferenciji za medije u Staroj Pazovi. On je istakao da ga raduje što su ranije krenuli sa pripremama i da je objasnio važnost turnira.

- Raduje me sto smo ranije krenuli s pripremama. objasnio sam igračima vaznost turnira. Ovde je sada 16 igrača prvog i drugog i trećeg juna ostali. Što se spiska tice, to je najbolji sto Srbija ima. ja sam ovde da donosim odluke, a ne da činim usluge. Dobro sam razmislio i zadocokjan san - naveo je Piksi i dodao:

- Sve ekipe na ovom turniru startuju od nule. Svi imaju iste šanse. Učinićemo sve da taj prvi korak napravimo uspešno, a to je da se kvalifikujemo u drugi krug. Kasnije će fokus i razmišljanje ići u tom pravcu ko nam je sledeći protivnik. Pored defanzivnih taktičkih stvari, obratićemo pažnju na fizičku sprenost. Fizička angažovanost mora da bude na maksimumu. Posebno me raduje to da ambulantu koju sam imao pre dve godine, sada nemam. Važno je da nema povreda i to je jedan vrlo bitan segment za mene kao trenera - jasan je Stojković.

Republika

Foto: Republika.rs

Dragan Stojković Piksi

Stojković je istakao da nijednom fudbaleru nisu zatvorena vrata reprezentacije.

- Niko ovde nije na spisku zato što ima lepu frizuru ili mi je brat od tetke, već je pokazao određeni kvalitet. barem je tako sa moje strane. Igrači iz domaće lige..Oni su dočekali da dobiju šansu, sa pravom. Oni koji nisu, to je pokazatelj da ih pratimo i da će u dogledno vreme i oni biti deo A tima. To zavisi od njih, forme, ponašanja itd. - rekao je Piksi i nastavio:

- Niti jednom igraču vrata nisu zatvorena, niti će biti. Oni koji nisu tu nisu otpisani. Vodićčemo računa o njima i njihovim igrama. Kristlano je jasno da ovu vrstu odluka donosim samostalno i savesno. Ako vam se već nađe ime na širem spisku, dovoljno govori da morate da nastavite da dobro radite, da trenirate, budete još bolji i da vam, na planu motivacije, to bude vetar u leđa - objasnio je selektor Orlova.

Govorio je o formi Nemanje Gudelja.

- Odlično deluje. Već treći dan radimo ono što smo zamislili i što se tiče njegove povrede, kao da je nije bilo. Razgovaram sa njim. Kada ih vidite na terenu, tu nema laži. Sve napore koje imate na terenu izdržite - kazao je Stojković.

Posebno je pohvalio Uroša Spajića.

- Kakve muke. Ljudi to predstavljaju, bar za mene, stvari koje dolaze jedna posle druge. Nema nikakvih dilema, kada ste sigurni u nešto. Od marta 21. godine kada sam postao sleektor, Uroš Spajić je bio član reprezentacije. Drago mi je d ase vratio u formu i vratio je nadu da produži svoju karijeru s obzirom na tešku povredu ukrptenog ligamenta pred Svetsko prvenstvo. On je apsolutni lider Crvene zvezde bio ove sezone - istiće Piksi.

Na kraju je pričao o pripremnim utakmicama protiv Austrlije i Švedske.

- Ove dve utakmice shvatamo najozbiljnije. Austrija je kvalitetna, Švedska takođe. Situacija nije ista kao u martu mesecu. tada je sve bilo drugačije, ceo ambijent i sve što se dešavalo. Ovo je nešto što smo mi želeli i tražili. tražili smo da budemo na potrebnom nivou u svm segmentima fudbaske igre. Da dobijemo na samopouzdanju. Ozbiljno shvatmao te dve utakmice. treba biti pametan i ne treba praviti gluposti po pitanju sastava tima. I Aleksandar Mitrović i Sergej dolaze tek 2. juna oko ponoći. Jović i Milenković tekl 3. juna. Ako neko misli da oni treba da igraju 4. juna onda nemam komentar. Igrači će biti na klupi, ne na tribinama - poručio je Dragan Stojković.

Srbija će imati dve provere pred početak Evropskog prvenstva. Prvo će 4. juna izabranici Dragana Stojkovića igrati protiv Austrije, a potom četiri dana kasnije rival Orlova biće selekcija Švedske. Ove utakmice će biti od izuzetnog značaja za pripremu tima i sticanje dodatnog samopouzdanja pred početak takmičenja.

Orlovi će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Engleske 16. juna, zatim četiri dana kasnije protiv Slovenije, dok će izabranici Dragana Stojkovića grupnu fazu zaključiti protiv Danske, 25. juna. Ovo će biti izuzetno uzbudljivo takmičenje za navijače, s obzirom na to da će Srbija imati priliku da se suoči sa jakim protivnicima i pokaže svoj kvalitet na međunarodnoj sceni.

Piksijev prvi javni nastup i raspored provera i utakmica na Evropskom prvenstvu jasno pokazuju da su Orlovi predano posvećeni pripremama i ambiciozni u nameri da ostvare uspeh na ovom velikom takmičenju. S nestrpljenjem očekujemo dalji razvoj događaja i nadamo se da će Srbija ostvariti zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Nora

31.05.2024 16:14

Seljacina nevidjena bio i ostao.