SELEKTOR STOJKOVIĆ GOVORIO O IZOSTANKU RADONJIĆA I ERAKOVIĆA: ''To je apsurd, ne treba ni meni ni ekipi!''

Autor:

Sport

31.05.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Da bi neko došao, neko mora da ode'' - jasan je Piksi.

SELEKTOR STOJKOVIĆ GOVORIO O IZOSTANKU RADONJIĆA I ERAKOVIĆA: ''To je apsurd, ne treba ni meni ni ekipi!''

Foto: Starsport

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti na konferenciji za medije u Staroj Pazovi. Govorio je o spisku igrača, a dotakao se Nemanje Radonjića i Strahinje Erakovića koji nisu deo nacionalnog tima za Evropskog prvenstvu.

- Već sam objasnio spisak. Ne pratim ambijente, tuđa razmišljanja. Da ste na mom mestu, 99 odsto bi uradili isto. Nema mnogo polemika. Da biste to uradili, morate fudbal da sagledate sa svih strana. Ne navijački, ne sa strašću i ne ono što se kosi sa etikom. Nema neke euforije, što znači da smo bili u pravu - poručio je Stojković.

Dodao je da nema nameru da komentariše igrače koji nisu na spisku.

- A, šta vas je oko radonjića interesovalo? Nemam nameru da govorim o igračima koji nisu na spisku. To su divni momci. nikome vrata nisu zatvorena. Odlični su profesionalci, ali odluka je takva kakva je, na osnovu statistika, odluka, onoga pšto sam pratio i gledao. Nema nikakvih ličnih problema i nije samo on. I drugi igrači na koje ste navikli u reprezentaciji nisu tu, iz potpuno opravdanih raloga - jasan je Piksi.

Foto: Starsport

Nemanja Radonjić

Radonjić je izjavio da neće igrati za Srbiju dok je Stojković selektor.

- Ne znam. Rekao sam da neću pričati o tome. Mislim da nije fe ri korektno. Ja sam neko ko je otvoren i nemam razlog da krijem i pravim teorije zavere. To ne postoji. Imam odličan odnos sa igračima. Kako je rekao, da li je rekao, u to ne ulazim. Kada bi stigao poziv, on bi se odazvao. To je moje mišljenje. Cenim ga puno, mislim da je odličan fudbaler. ali, neke stvari su nedovoljne da biste bili ovde. Vi to dobro znate, dobri ste statističari i vodite računa o tome. On to mora da pokaže o dokaže io želim mu brz povratak u reprezentaciju - istakao je selektor.

Dotakao se i Erakovića.

- Da bi neko došao, neko mora da ode. Moje razmišljanje je da na spiskju bude 6 centralnih bekova. Ne 7, ne 8,. ne 9. Moja odluka je takva kakva je. Erakovića cenim, on je budućnost fudbala i očekujem da se vrlo brzo vrati u reprezentaciju. To je to: Spajić i Stojić su na spisku. Ići sa 8 ili 9 štopera je iluztorno, to je apsurd i to mi ne treba, ni meni ni ekipi. samo iz tog razloga - naveo je Dragan Stojković.

Foto: StarsportStrahinja Eraković

Sukob ne postoji.

- Razumem razočarenje i ljutnju. Ali, budem i ja razočaran i ljut kad ne pobedim Bugare, pa me niko ništa ne pita. Sukob ne postoji, zaista ne postoji, niti će postojati. Svi igrači koji su bili pozivani, slao sam im pozive zbog kvaliteta, ne zbog prijateljskih i kumovskih razloga. Bitno je da ja to znam i savest i da mirno spavam i savest mi je čista. Relacija selektora i igrača mora da bude na tom nivou. Samo uzajamno poverenje može da nas dovede do uspeha - govorio je Piksi.

Čestitao je mladoj reprezentaciji Srbije na plasmanu u polufinale na Evropskom prvenstvu.

- Čestitam klincima, na Kipru. Među četiri najbolja su u Evropi. Bio sam tamo da ih ispratim i podržim. Mogu vam reći da je nekoliko igrača zaista pokazalo da su budućnost srpskog reprezentativnog fudbala. Ne treba da brinemo. Misli, treba, ali pokazuju potencijal gde ćemo dobiti na potrebnom nivou da bismo bili u vrhu - zaključio je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading