IZRAELAC OTVORIO DUŠU O ZVEZDI, DOTAKAO SE I IZBACIVANJA BORJAN: Priznao šta je sve bilo greška na Marakani

Autor:

Sport

03.06.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svoj rad u redovima šampiona Srbije označio kao promašaj.

IZRAELAC OTVORIO DUŠU O ZVEZDI, DOTAKAO SE I IZBACIVANJA BORJAN: Priznao šta je sve bilo greška na Marakani

Foto: FK Crvena zvezda

Barak Bahar nije se proslavio u Crvenoj zvezdi, ali je, srećom, na vreme pristao da napusti Marakanu. Crveno-beli su posle njegovog odlaska prestigli Partizan i osvojili titulu u Superligi, sedmu u nizu, kao i Kup Srbije, dok je Izraelac pronašao sreću u domovini i starom-novom klubu Makabiju iz Haife.

Sa Baharom je došao ali i otišao ceo stručni štab njegovih sunarodnika, a sada je jedan od njih, Gaj Carfati, govorio je o situacijama kroz koje su on i njegovi saradnici iz stručnog prošli na kormilu srpskog šampiona, kao i stvarima koje bi potpuno drugačije uradio da može da vrati vreme unazad. Interesantno, Baharu i saradnicima se skida kapa na tome što su doveli neka dobra pojačanja i zato što su bacili u vatru Zvezdinu decu, poput Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića, ali Carfati smatra da je to možda bila greška.

Republika

Foto: Starsport

Dobili i iskoristili šansu: Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović

- Kada smo stigli u Crvenu zvezdu, doneli smo odluku da započnemo intenzivan pripremni period, imali smo uspešan turnir u Rusiji. Odluka je bila da dođemo i pokažemo svoje sposobnosti od početka: i profesionalno, i taktički i psihički. Želeli smo da ljudi u klubu i oko kluba vide naše sposobnosti kao tima. Uključili smo dosta mladih igrača i možda je to bila naša greška, jer je posle toga bilo kasno kada smo hteli da kupimo igrače. Pripreme su bile ogromna razlika od onoga što se zaista dogodilo - rekaoje Gaj u podkastu izraelskog portala One1.

On priznaje da su se neopravdano opustili posle ubedljive pobede nad Fjorentinom u prijateljskom susretu.

- Početak sezone je svakako povećao očekivanja. Postoje dve opcije: ili imate odličan početak sezona i uprava kaže da će joj to biti dovoljno, da tako nastavimo i da klub ostvari profit ili da treba da dovedemo još igrača i pojačamo tim naknadno. Igrači iz pripremnog perioda nisu održali svoj nivo u Ligi šampiona i to je bio problem. Bilo je gotovo nemoguće pobediti Lajpcig ili Mančester Siti, ali je možda bilo dovoljno da savladamo Jang Bojs - dodao je Carfati.

Jedan od prvih poteza izraelskog stručnog štaba bila promena na golu Crvene zvezde. Angažovan je Omri Glazer, a kapiten Milan Borjan poslat na pozajmicu u Slovan iz Bratislave. Tačnije, na neki način je oteran i to preko noći. Sada je Izraelac otkrio šta se tu desilo.

Republika

Foto: Starsport/Ilustracija

Prva promena izvršena na golu: Glazer i Borjan

 

- To nije dolazilo iz ega ili zbog kontrole nad sistemom. Barak i stručni tim su smatrali da je potrebno da dovedu još jednog golmana. Bilo je nekoliko opcija na toj poziciji, a Glazer je bio jedna od njih. Dovođenje golmana kojeg poznajemo, kao i njegove sposobnosti, bio je razuman potez. Čisto profesionalan, ništa više od toga - istakao je Baharov pomoćnik.

On je za kraj razgovora sublimirao boravak na Marakani i označio ga neuspešnim.

- Promašaj. Iako nismo napredovali ni korak u Ligi šampiona, mogli smo bolje da odradimo stvari u ligi. Da se to desilo, ostali bismo još godinu dana i mogli smo da budemo bolji u njoj. Napravimo bolji tim i budemo spremniji za Ligu šampiona. Ovo je bio naš promašaj, uz lošu sreću u pojedinim utakmicama u ligi, koje je trebalo da se završe sa povoljnijim rezultatom za nas - zaključio je pomoćnik Baraka Bahara u Crvenoj zvezdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading