VELIKO PRIZNANJE ZA HVANGA: Fudbaleru Zvezde ukazana velika čast

Autor:

Sport

30.05.2024

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvotimac Partizana izgubio bitku za milimetar.

VELIKO PRIZNANJE ZA HVANGA: Fudbaleru Zvezde ukazana velika čast

Foto: Starsport

Fudbaler Crvene zvezde In bom Hvang proglašen je za najboljeg igrača minule sezone u Superligi. Njega su izglasali treneri i kapiteni 16 klubova elitnog takmičenja, a pobedu je odneo za milimetar ispred igrača Partizana Mateusa Saldanje. 

Naime, kada su sabrana sva 32 glasa trka je bila izjednačena jer su i Korejac i Brazlac dobili po šest glasova. Na kraju je pobedu odneo Hvang jer je tokom cele sezone dobijao bolje prosečne ocene od Saldanje, barem kada je u pitanju izbor redakcije Mozzart sporta, koja je i anketirala trenere i kapitene. Naime, Hvang je imao prosečnu ocelu 6,66 ocena, a Saldanja ocenu 6,46.

Republika

Foto: Starsport

Zamalo ostao bez nagrade: Mateus Saldanja

Za dlaku iza Hvana i Saldanje ostao je Mirko Ivanić, vezista Crvene zvezde, sa pet dobijenih glasova, dok je Aleksandar Ćirković, krilni napadač TSC, nagrađen sa četiri glasa. Veliki majstor fudbala u dresu Novog Pazara Adem Ljajić dobio je tri glasa. Po jednom su na ovoj širokoj listi igrača i Aleksandar Katai, Omri Glazer (Crvena zvezda), Gajas Zahid (Partizan), Nemanja Stojić, Ifet Đakovac, Saša Jovanović (TSC), Dejan Zukić (Vojvodina) i Milutin Vidosavljević (Radnički Kragujevac).

Kada su u pitanju glasovi iz Zvezde i Partizana, oni nisu glasali ni za svoje ni za večitog rivala. Tako je Vladan Milojević glaso dao Aleksandru Ćirkoviću iz TSC, a kapiten Aleksandar Dragović Ifetu Đakovcu, takođe igraču TSC. S druge strane, Albert Nađ je glasao za Dejana Zukića iz Vojvodine, a kapiten Svetozar Marković za Aleksandra Ćirkovića (TSC).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading