ZVEZDA I PARTIZAN DOBIJAJU DANAS PROTIVNIKE: Večiti rivali saznaju protiv koga će igrati na jesen

Autor:

Sport

03.06.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stari poznanici ili nova lica, u svakom slučaju biće zanimljivo.

ZVEZDA I PARTIZAN DOBIJAJU DANAS PROTIVNIKE: Večiti rivali saznaju protiv koga će igrati na jesen

Foto: Starsport

Revanš mečevima baraža za popunu Superlige Srbije za narednu sezonu danas će biti razrešena sudbina koje dve ekipe će igrati u elitnom srpskom fudbalu a koje će se preseliti, ili ostati, u Prvoj ligi Srbije. Naime, danas će svoje druge susrete odigrati Javor i Tektilac Odžaci (18.00), odnosno Železničar Pančevo i Inđija (20.00).

Tim iz Odžaka brati pobedu od 1:0 jer je slavio na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, pa tako s rezultatskom, ali i psihološkom prednošću ide na megdan višegodišnjem superligašu. S druge strane, Železničar iz Pančeva opravdao je status ovosezonskog superligaša, pa je u prvoj utakmici baraža pobedio Inđiju na stadionu u Loznici rezultatom 2:1. Pomenuti drugoligaš sada će imati teži zadatak - da na gostujućem anulira prednost rivala i domogne se elitnog ranga.

Podsetimo, Javor i Železničar Pančevo su regularni deo sezone okončali na 13. i 14. poziciji Superlige Srbije, iz koje su već ispali Voždovac i Radnik, dok su Inđija i Tekstilac Odžaci bili treći i četvrti u Prvoj ligi Srbije, iz koje su se u elitni rang već plasirali OFK Beograd i Jedinstvo Ub.

Podsetimo, kada je u pitanju Superliga, Fudbalski savez Srbije usvojio je na poslednjoj sednici Strategiju razvoja za period od 2024. do 2028. godine, a u njoj se navodi da će elitni rang srpskog fudbala imati daleko manje učesnika nego sada. Još od sezone koja se igrala tokom pandemije korona virusa, kada je Superliga imala 20 timova, elitni rang domaćeg fudbala sadrži 16 timova koji se nakon 30 odigranih kola dele u grupe plej-of i plej-aut, a zatim igraju još po jednu utakmicu do kraja sezone. Sve to odlazi u prošlost! Superliga Srbije će od leta 2026. godine imati samo 12 učesnika! Ovaj model pokazao se kao veoma uspešan u Austriji, Hrvatskoj i drugim zemljama regiona, a brojni fudbalski radnici u Srbiji i prethodnih godina su smatrali da nemamo kapacitete za ligu od 16 ekipa. Pre svega se to odnosilo na terene, od kojih su neki u katastrofalnom stanju, a zatim i na broj igrača koji treba da nastupaju u najvišem fudbalskom rangu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading