CRVENA ZVEZDA SRUŠILA REKORD PARTIZANA: Teško da će večiti rival opet uspeti da je prestigne

Autor:

Sport

03.05.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli sada kreću da osvajaju svet.

CRVENA ZVEZDA SRUŠILA REKORD PARTIZANA: Teško da će večiti rival opet uspeti da je prestigne

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedom nad TSC sa 2:1 u 33. kolu Superlige odbranili titulu  u domaćem prvenstvu. Tačnije, crveno-beli su osvojili sedmu titulu u nizu! Na taj način je četa Vladana Milojevića srušila Partizanov rekord za koji se mislilo da možda nikada neće pasti.

Naime, Crvena zvezda je nastavlja da piše istoriju srpskog fudbala. Ovoga puta, klub je postao rekorder po broju uzastopnih titula, sa sedam osvojenih šampionskih pehara u nizu. Prošle godine, Crvena zvezda je izjednačila Partizanov rekord sa šest vezanih šampionskih pehara, ali ove godine su podigli lestvicu i postavili novi standard.

Naime, Partizan je šest titula vezao od sezone 2007/08 pa zaključno sa sezonom 2012/13. Međutim, Zvezda je sada otišla korak dalje i produžila seriju koja je otpočela od sezone 2017/18. Interesantno, možda bi Zvezda sada imala i niz od devet titula da nije nesrećno izgubila titulu u sezoni 2016/2017. na gostovanju Voždovcu.

Pre ovog, Zvezda nikada nije imala duži niz od tri uzastopne titule. To su uradili u dva navrata (1967/68-1969/70, 1989/90-1991/92). Na svetskom nivou Zvezda se izjednačila sa Lionom, APOEL, Olimpijakosom i Mariborom, koji su takođe bili šampioni po sedam puta bez prekida. Rekorderi su fudbaleri Linkoln Red Imps (Gibraltar) i Skonto Rige (Letonija) sa po 14 titula.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading