GOLEADA ZA KRAJ SEZONE U SERIJI A! Poznato ko ide u Evropu, a ko je ISPAO!

Autor:

Sport

02.06.2024

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Viola" sezonu završila trijumfom.

GOLEADA ZA KRAJ SEZONE U SERIJI A! Poznato ko ide u Evropu, a ko je ISPAO!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Fjorentine uspeli su da ostvare pobedu protiv ekipe Atalante rezultatom 3:2 u utakmici odloženog 29. kola Serije A. Ovim mečom spuštena je zavesa na ovosezonsko takmičenje u šampionatu Italije, gde je titulu osvojio Inter.

Utakmica je bila napeta i puna uzbuđenja, a Fjorentina je uspela da zabeleži važnu pobedu zahvaljujući golovima Andree Belotija, Nikolasa Gonzalesa i sjajnoj timskoj igri.

"Ljubičaste" su do pobede predvodili Andrea Beloti, koji je postigao dva gola - u šestom minutu i u prvom minutu sudijske nadoknade poluvremena, kao i Nikolas Gonzales, zatresavši mrežu u 19. minutu.

Foto: Tanjug/AP

 

S druge strane, Ademola Lukman je bio strelac za Atalantu u 12. minutu, dok je još Đorđo Skalvini postigao gol za domaći tim u 32. minutu. Ovo je bio meč u kojem su se golovi nizali, a pobednik je odlučen u samom finišu utakmice.

Nakon ove pobede, Fjorentina je završila sezonu na osmom mestu sa 60 osvojenih bodova, što je sjajan rezultat za finalistu Lige konferencije.

Nasuprot njima, Atalanta je zauzela četvrto mesto na tabeli sa 69 osvojenih poena, što im garantuje plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Treba reći da je tim iz Bergana osvojio Ligu Evrope i izborio direktan plasman u najelitnije klupsko takmičenje, otvorivši petoplasiranoj Bolonji mogućnost da se nađe prvi put u istoriji uz rame najboljim evropskim ekipama!

Fjorentina će naredne sezone ponovo igrati u Ligi konferencija, takmičenju u kome je prethodne dve sezone isto toliko puta stizala do finala, ali ga nije osvojila. U Seriju B ispali su Salernitana, Sasuolo i Frozinone.

 

Standings provided by Sofascore

 

Violu je u prethodnom ciklusu zaustavio premijerligaš Vest Hem rezultatom 1:2, dok su ove poraženi od Olimpijakosa u produžecima 0:1, golom El Kabija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading