SELEKTOR "ORLIĆA" ŽALI ZA PROPUŠTENIM! Kritike ili čestitke? Evo šta je Damjanović UPUTIO svojim izabranicima!

Autor:

Sport

02.06.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski kadeti ostali bez finala Evropskog prvenstva na Kipru.

SELEKTOR "ORLIĆA" ŽALI ZA PROPUŠTENIM! Kritike ili čestitke? Evo šta je Damjanović UPUTIO svojim izabranicima!

Foto: fss.rs

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije doživela je težak poraz u polufinalu UEFA "U-17" Evropskog prvenstva na Kipru, i to nakon vođstva od 2:0 protiv Portugala. Na kraju su "orlići" primili tri gola i ostali bez plasmana u veliko finale (2:3).

Selektor Jovan Damjanović izrazio je svoje pomešane emocije nakon meča, ističući kako je prvo poluvreme pokazalo sjajnu igru njegovih momaka, ali da su povrede i nedostatak sreće sprečili Srbiju da se plasira u finale.

- Prvo poluvreme je pokazalo kako možemo da igramo fudbal, mislim da smo mogli da postignemo još neki gol. Naravno, bila je otvorena utakmica, Portugal je dobra ekipa, a mi smo u drugom poluvremenu mogli da damo gol kojim bio praktično zatvorili utakmicu. Pogodili smo prečku, imali još dve stopostotne šanse. Imali smo i dve prinudne izmene, povredio se centralni bek, morali smo da menjamo, nismo mogli da nastavimo sa igrom iz prvog poluvremena, da igramo do noge… - gotovo u dahu je selektor "orlića" rekao za sajt FSS-a.

Foto: fss.rs

Jovan Damjanović

Damjanović je dodao i sledeće:

- Mogli smo da jednim golom iz već viđenih situacija da privedemo sve kraju, ali momci zaslužuju sve čestitke za ono što su pokazali na turniru. Igrali smo jedan ozbiljan fudbal, mislim da smo zaslužili i taj korak ka finalu. Postići dva gola protiv Portugala, stvoriti toliko prilika, istina bili smo primorani i da se branimo, ali ostaje žal što nismo izborili finale, jer smo bili bliži pobedi, pogotovo posle igre u prvom poluvremenu. Momci su se, moram to da istaknem, ponašali vrhunski, imali smo i dosta pehova, možda su nas povrede onemogućile da napravimo taj poslednji korak. Čestitke momcima još jednom za sve prikazano na terenu i van njega - rekao je Jovan Damjanović, selektor srpskih kadeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pele

02.06.2024 21:57

Tipovao sam na Pertugal i sva je sreca sto nisu dali jos koji go. Medjutim iznedaio sam se igom nase reprezentacije. Pali su kso sto sve reprezentacije padaju na psiholoskom planu. Svi se izgube i umjesto da brinu o sami sebi i svojim suigracima i njihovim pozicijsma na terenu oni vec u glavi gube konctraciju opterecujuci se rezultstom i protivnikom sz druge strane. Treba igrati svoju igru a svaka pobjeda dobro je dosla.