STRAŠAN PEH ZA "ORLIĆE"! Srbija u POLUFINALU EP bez NAJVEĆEG ADUTA!

Autor:

Sport

01.06.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica protiv Portugala igra se u ponedeljak.

STRAŠAN PEH ZA "ORLIĆE"! Srbija u POLUFINALU EP bez NAJVEĆEG ADUTA!

Foto: fss.rs

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije priprema se za važan meč protiv Portugala u nedelju, ali bez svog selektora Jovana Damjanovića.

Nažalost, Damjanović je suspendovan zbog dva žuta kartona koje je zaradio tokom prethodnih utakmica. On je objasnio da je do kartona došlo nakon radovanja zbog bitnih pogodaka, ali istakao je da potpuno veruje u svoj stručni štab.

Sjajni stručnjak je posle prolaska dalje i trijumfa nad Austrijom naglasio da "orlići" u potpunosti zaslužuju ovaj uspeh. Njegova vera u tim i podrška stručnom štabu mogu biti ključni faktori u nedeljnom meču.

Foto: fss.rs

Jovan Damjanović

- Naravno da nije lep osećaj, specifična je situacija… Oba kartona su došla zbog radovanja klupe nakon važnih pogodaka, ali generalno to je trenutak emocije, nemam bilo šta posebno da zamerim bilo kome. Imam jako veliko poverenje u svoj stručni štab i, pre svega, u svoje igrače, tako da verujem da tu neće biti problema. Sve spremamo ranije, dugo smo zajedno, dugo se poznajemo i siguran sam da će sve izgledati kako treba - rekao je Damjanović.

Meč Srbije i Portugala zakazan je za 17 časova, dok će drugo polufinale biti odigrano između selekcija Italije i Danske od 19.30. Očekuje se da će ova dva susreta pružiti uzbuđenje i napetu borbu za plasman u finale prvenstva Evrope.

- Svojim pristupom, odnosom od prvog dana našeg rada. Od kvalifikacija pa do ovog meča. Od srca im čestitam na odnosu, stavu koji su pokazali. Igramo jedan jako kvalitetan fudbal i ovaj rezultat je nagrada za sve prikazano. Naravno, nije bilo lako, Austrijanci su fizički veoma jaki, složni, kompaktni, videla se velika borba, mnogo je napora uloženo s obe strane. Odgovorili smo na sve izazove, a opet pokazali ono što nas krasi, smisao za igru, ali i zajedništvo. Vratili smo se brzo posle primljenog gola, pokazali mirnoću, karakter, snagu. Mnogo verujem u ove momke, nisam imao sumnju da će sve ovo da iznesu na pravi način. Ove nove generacije koje dolaze su dobre, moramo da ih negujemo. Važan je odnos koji imamo, znaju koliko verujemo, znaju da imaju ogroman kvalitet u koji nikad ne sumnjamo, kao i njihove ljudske vrednosti. To je veoma važno, jedno bez drugog ne ide.  Stalno insistiramo da budu skromni, posvećeni, ponizni u smislu požrtvovanosti za taj jedan metar više. Taj treći gol je možda najbolji primer. Dakle, moramo biti skromni i na terenu i van njega, baš zato što imamo kvalitet, onda dođe i rezultat - istakao je Jovan Damjanović.

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije ima priliku da ostvari veliki uspeh na evropskom prvenstvu, a nedeljno polufinale će biti prilika da pokažu svoj kvalitet i hrabrost pred protivnikom kao što je Portugal. Svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju ishod ovih značajnih mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading