"ORLIĆI" PRELETELI AUSTRIJU! Srbija je u POLUFINALU Evropskog prvenstva! OGROMAN uspeh našeg FUDBALA! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.05.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Austrije rezultatom 3:2 (2:1) i plasirala se među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.

"ORLIĆI" PRELETELI AUSTRIJU! Srbija je u POLUFINALU Evropskog prvenstva! OGROMAN uspeh našeg FUDBALA! (VIDEO)

Foto: fss.rs

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva za kadete! Uspeli su izabranici Jovana Damjanovića sjajnom igrom protiv Austrije da nastave sa maestralnim partijama na Kipru i upišu novi trijumf, kojim su se plasirali među najbolje četiri selekcije na Starom kontinentu, u uzrastu do 17 godina!

Nije početak nagoveštavao ovakav epilog, pošto su Austrijanci već posle samo 60 sekundi stigli do vođstva. Igrao se prvi minut utakmice, kada je Ogeneteđiri Adeđeneugure savladao srpskog golmana Jovanovića i doneo prednost našem proitvniku.

„Orlići“ se nisu predavali i svega tri minuta kasnije, Ranković je odlično iskoristio dodavanje Vasilića i doneo izjednačenje Damjanovićevom timu.

Nakon izjednačenja, Austrija je imala inicijativu, stvarala poluprilike, ali je Srbija došla do drugog pogotka i potpunog preokreta! U prvom minutu sudijske nadoknade vremena, Ranković je izveo majstoriju, „lažnjakom“ prevario čuvara i preciznim udarcem poslao loptu u dalji ugao golmana austrijske selekcije – 2:1.

 

Samo 10 minuta igre u drugom poluvremenu, bilo je dovoljno srpskoj selekciji da udvostruči vođstvo protiv rivala. Učinio je to Cvetković iz kontre, dobro su istrčali naši reprezentativci, omogućivši svom saigraču da samo "bocne" loptu i prebaci golmana Austrije Kurca. Bio je to njegov treći pogodak na Evropskom prvenstvu, koji je lansirao Srbiju ka polufinalu!

Uneo je Adeđenugure svojim drugim golom na meču neizvesnost u 79. minutu, smanjivši na 3:2, pa su "orlići" bili prinuđeni da čuvaju stečeni kapital. Sjajno je šutirao reprezentativac Austrije s distance, te je golman Jovanović bespomoćno pogledom ispratio njegovu majstoriju.

Srbija je meč završila s desetoricom, jer je Uroš Đorđević dobio crveni karton u poslednjim sekundama, ipak, "orlići" su uspeli da se odbrane i ostvare ogroman uspeh plasmanom u polufinale šampionata Evrope za igrače do 17 godina na Kipru!

SRBIJA - AUSTRIJA 3:2 (2:1)

STRELCI: Ranković 4, 45, Cvetković 55. - Adeđenugure 1, 79.

SRBIJA: Jovanović – Bubonja, Milosavljević, Simić, Stojanović – Kostov, Mladenović od 56. Đorđević), Vasilić – Ranković, Maksimović (od 68. Makavić) – Cvetković.

AUSTRIJA: Kurc – Roka, Zabranski, Dalplaz, Sorg (od 63. Ziner) – Splat, Musić (od 62. Majbaht), Hodl (od 63. Ivanšic) – Tazameta, Moizi (od 46. Hamerle) – Adeđenugure.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading