U REALU SE SPREMA SMENA GENERACIJE: Perez je već sve pripremio za novu eru Madriđana, Mbape kao predvodnik novog pogona!

Autor:

Sport

02.06.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledaćemo neki novi Real.

U REALU SE SPREMA SMENA GENERACIJE: Perez je već sve pripremio za novu eru Madriđana, Mbape kao predvodnik novog pogona!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 15. titulu prvaka Evrope, pošto su su finalu Lige šampiona pobedili Borusiju Dortmund rezultatom 2:0 na Vembliju i pokazali još jednom izuzetan kvalitet. Ovo je ujedno bio poslednji ples u belom dresu za nemačkog maestra Tonija Krosa koji posle deset godina napušta klub i nakon Evropskog prvenstva završava svoju bogatu karijeru.

Foto: www.profimedia.rs

 

U Realu se sprema smena generacije, a to potvrđuje odlazak Krosa, ali najverovatniji odlasci Luke Modrića i Naća Fernandeza. Ovaj trojac uz Danija Karvahala su ispisali istoriju osvojivši šestu titulu Lige šampiona i tako se izjednačili sa Pakom Gentom, takođe legendom Madriđana. Međutim, Florentino Perez je mislio na sve i na vreme spremio da se ta smena gerenacije i ne oseti toliko. 

 

 

Dolazak Kilijana Mbapea dešava se u pravom trenutku, i on će sigurno nadomestiti taj odlazak velikana Reala, koji za sobom ostavljaju težak zadatak, a to je da nova generacija ponovi ovaj neverovatni uspeh, šest Lige šampiona u deset godina. Karlo Anćeloti će sigurno morati da menja formacija od 4-2-3-1, na 4-3-3. Defanzivci koji su skoro celu sezonu bili povređeni se vraćaju, tako da će imati fantatičnu zadnju liniju. Dok će vezni red igrati najverovatnije Valverde-Kamavinga-Belingem, dok će trojac u napadu biti Vinisijus-Rodrigo-Mbape.

Foto: www.profimedia.rs

 

Predvodnici nove generacije Reala bi trebalo da budu Mbape i Belingem, ali i Vinisijus uz njih, koji je neverovatan i jedan od stuba Madriđana godinama unazada. Ovaj projekat Reala je počeo odlaskom Kristijana Ronalda 2018. godine, a čini se da je Perez napravio kao i uvek fenomenalne poteze tokom svih ovih godina i uspeo da pripremi sve kada ode najtrofejnija generacija u istoriji kluba. Neće biti više magija Krosa i Modrića, ali će nadomestiti Mbape, Vinisjius i ostali. Sa Francuzom, Real će ponovo imati klasičnog napadača. 

Pitanje je da li će Anćeloti ostati, pošto je izjavio da će završiti karijeru u Realu onda kada bude osvojio Ligu šampiona. Videćemo, ali sigurno je da će Kraljevski klub dominirati i u narednim godinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading