KO SE MAČA LATI - U FINALU STRADA! Žestoke kritike na račun Dortmunda! Poznati PROIZVOĐAČ ORUŽJA i municije novi SPONZOR!

Autor:

Sport

02.06.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rajnmetal očekuje višestruku korist i promenu imidža.

KO SE MAČA LATI - U FINALU STRADA! Žestoke kritike na račun Dortmunda! Poznati PROIZVOĐAČ ORUŽJA i municije novi SPONZOR!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalski klub Borusija Dortmund je u sredu (29. maja) objavio da je postigao dogovor o sponzorisanju sa Rajnmetalom, vodećim proizvođačem oružja u Nemačkoj i jednim od najvećih proizvođača oružja i municije u svetu. Ovaj ugovor će poraženom u finalu Lige šampiona sinoć od Real Madrida (2:0) doneti više od 20 miliona evra tokom naredne tri godine, a prema pisanju medija, godišnja suma se procenjuje na 11 miliona evra.

Nemački mediji ističu da će Rajnmetal imati značajan finansijski dobitak od ovog ugovora, procenjen na oko 30 milijardi evra iz specijalnog fonda od 100 milijardi evra za Bundesver u narednim godinama. Ova saradnja takođe označava promenu imidža za Rajnmetal, koji do sada nije često bio prisutan u javnosti. Inače, u pitanju je jedan od glavnih finansijera Ukrajine u sukobu s Rusijom.

Foto: Profimedia

Rajnmetalov ponos, tenk Leopard 2


Odluka Borusije Dortmund da uspostavi saradnju sa Rajnmetalom izazvala je različite reakcije u javnosti. Navijači kluba su izrazili nezadovoljstvo zbog partnerstva sa proizvođačem oružja, ističući zabrinutost i sumnju u skladnost takvog partnerstva sa vrednostima kluba. S druge strane, političari poput vicekancelara Roberta Habeka podržavaju ovu odluku, ističući da ona odražava promenjenu i opasniju globalnu realnost.

Partnerstvo između Borusije Dortmund i Rajnmetala izazvalo je kontroverze ne samo među ljubiteljima fudbala, već i među političarima, verskim predstavnicima i medijima. Kritike su se posebno usmerile ka odluci da se reklamiranje proizvođača oružja pojavi na fudbalskim stadionima, smatrajući to problematičnim i suprotnim duhu mirnog međunarodnog sportskog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading