SELEKTOR SRBIJE PRED MEČ ODLUKE! Najbolji kad je NAJPOTREBNIJE!

Autor:

Sport

28.05.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije i Austrije igraće sutra od 19 sati na AEK Areni u Larnaki u četvrtfinalu EP za igrača do 17 godina.

SELEKTOR SRBIJE PRED MEČ ODLUKE! Najbolji kad je NAJPOTREBNIJE!

Foto: fss.rs

Pred duel odluke na šampionatu Starog kontinenta, selektor kadetske reprezentacije (U17) Jovan Damjanović veruje u uspeh:

- Siguran sam da su momci svesni da ne smeju da postoje padovi u igri ukoliko želimo da prođemo dalje. Nismo kalkulisali da li ćemo igrati protiv Danske ili Austrije, jer su obe ekipe bile naš potencijalni rival u četvrtfinalu EP - rekao je Damjanović uoči meča četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv selekcije Austrije.

Srpski reprezentativci su u poslednjem kolu grupne faze poraženi od Češke.

- Pre svega me raduje što smo na utakmici protiv Češke uspeli da odmorimo neke igrače, neke da sačuvamo od kartona, da napravimo određeni balans, tako da svi budu podjednako opterećeni, a sa druge strane i spremni za sutrašnji duel. Možemo da unapredimo određene segmente, posebno u završnici utakmice, da igramo našu igru do samog kraja, kako se određene greške ne bi ponavljale, koje su nam svakako za nauk. Mislim da možemo da budemo bolji i da tempiramo formu tako da naša najbolja utakmica bude baš sutra protiv Austrije - dodao je Damjanović za zvanični sajt FSS.

Foto: fss.rs

 

On je istakao da srpski tim analizira protivnika u četvrtfinalu.

- Analiziramo protivnika, kao i sve prethodne, pokušavamo da se prilagodimo na najbolji mogući način. Mislim da imamo dobar roster, dobre momke pre svega, zajedništvo i veru koje su nas i dovele do ovoga, ekipa to zna. Trudićemo se da budemo još dosledniji, da još više verujemo i budemo najbolji kada je to najpotrebnije - zaključio je selektor kadetske reprezentacije Srbije.

Mladi fudbaler srpske selekcije Mihajlo Cvetković izjavio je da je njegov tim naporno radio da bi došao do pozicije da se bori za polufinale EP.

- Verujemo jedni u druge, to je naša najveća snaga. Svesni smo da neće biti lako, kao što nije bilo lako izboriti plasman među osam najboljih reprezentacija u Evropi, ali ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da ćemo ostaviti srce na terenu, da ćemo dati sve od sebe da sutra pobedimo i napravimo još jedan iskorak. Imamo dobru atmosferu unutar ekipe, želimo da to prenesemo na teren još jednom i izborimo plasman u polufinale - istakao je Cvetković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading