SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA "VEMBLIJU": Real, ili Borusija? Evo gde možete pratiti veliko finale!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.06.2024

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme i da se odigra najvažnija klupska utakmica Starog kontinenta.

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA "VEMBLIJU": Real, ili Borusija? Evo gde možete pratiti veliko finale!

Foto: Tanjug/AP

Trofej Lige šampiona

Protekle su 33 godine od kako je u Bariju, u tadašnjem finalu Kupa evropskih šampiona, Crvena zvezda nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala francuski Olimpik iz Marseja, čime je najvredniji evropski klupski trofej stigao u srpsku prestonicu, a danas će Stari kontinet dobiti svog novog vladara.

Ovoga puta o novom šampionu odlučivaće madridski Real i Borusija iz Dortmunda.

Finalna utakmica Lige šampiona između Real Madrida i Borusije Dortmund biće izuzetno zanimljiva za ljubitelje fudbala širom sveta. Ove dve ekipe imaju bogatu istoriju rivalstva, a njihovi mečevi u prošlosti uvek su bili puni uzbuđenja i neizvesnosti. Ovaj susret će definitivno biti nastavak te dugogodišnje rivalstvo koje će dostići vrhunac na stadionu "Vembli" u Londonu.

Real Madrid ulazi u ovu utakmicu sa visokim samopouzdanjem nakon serije pobeda u prethodnim mečevima. Sa druge strane, Borusija Dortmund takođe ima izuzetno jak tim koji će sigurno pružiti jak otpor madridskom klubu. Očekuje se da će treneri ove dve ekipe pripremiti taktički vrlo zanimljive strategije koje će dodatno začiniti ovaj spektakl.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novi evropski šampion biće promovisan na "Vembliju"

 

Navijači širom sveta već su u velikoj euforiji zbog ovog finala, a stadion "Vembli" sigurno će biti ispunjen do poslednjeg mesta. Očekuje se da će se na tribinama naći i veliki broj poznatih ličnosti iz sveta sporta i zabave, dodatno doprinoseći glamuru ovog događaja. Svi su uzbuđeni zbog ove utakmice, a očekuje se da će atmosfera biti zaista nezaboravna.

Svi ljubitelji fudbala u našoj zemlji, imaće priliku da veliko finale Lige šampiona za sezonu 2023/24 prate uživo u TV prenosu na RTS-u 1, kao i na TV Arena sport 1 Premium. Utakmica počinje u 21 čas.

Da podsetimo, Real iz Madrida do sada je 14 puta podizao vredan pehar, a poslednji put je to učinio u sezoni 2021/22 kada je kraljevski klub u finalu savladao Liverpul minimalnim rezultatom 1:0.

Sa druge strane, "milioneri" su prvi i do sada jedini put bili šampioni Evrope u sezoni 1996/97 kada su u Minhenu sa 3:1 bili bolji od torinskog Juventusa.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading