ZVEZDA OBRADOVALA PANČEVA NA DAN KADA SU POSTALI BESMRTNI: Potez bivšeg kluba nikad neće zaboraviti

Autor:

Sport

29.05.2024

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnjeg asa preplavile emocije.

ZVEZDA OBRADOVALA PANČEVA NA DAN KADA SU POSTALI BESMRTNI: Potez bivšeg kluba nikad neće zaboraviti

Foto: youtube.com/printscreen

Na današnji dan 29. maja 1991. godine, Crvena zvezda se seća jednog od najznačajnijih trenutaka u svojoj istoriji - osvajanja titule šampiona Evrope u Bariju. Na današnji dan, delegacija Crvene zvezde posetila je legendarnog Darka Pančeva u Skoplju, gde mu je uručena replika dresa iz Barija. Ovaj događaj izazvao je niz emotivnih reakcija kako kod Pančeva, tako i kod navijača Zvezde širom sveta.

Tokom posete, Darko Pančev je dobio repliku dresa iz Barija, koji je odmah obukao. Ovaj gest izazvao je bujicu emocija u njemu, podsećajući ga na vreme kada je sa svojim saigračima pokorio Evropu.

- Kako sam obukao ovaj prelepi dres, vratile su mi se uspomene na trenutak kada smo 1991. pokorili Evropu, a i moram priznati da je veoma udoban, dok pored svetog grba, na broju "devet" na leđima stoji i moj potpis, a ima i oznaku da sam osvojio zlatnu kopačku te čuvene godine. Drago mi je što se na ovaj način čuva sećanje na našu generaciju. Veliki broj navijača nas je tada pratio, a u narednim godinama su ti ljudi verovatno prepričavali svojim potomcima kako je sve to izgledalo, dok sada mogu dodatno da se približe i našoj generaciji i Zvezdi kao klubu - rekao je Pančev, pa nastavio:

- Kada sam obukao dres, dobio sam veliku želju da istrčim na teren, ali godine čine svoje. Veoma mi je drago što sam ponovo u crveno-belom i uvek je lepo obući za mene sveti dres, koje god da je marke. Sigurno ću iznenaditi prijatelje, velike zvezdaša sa replikom dresa iz Barija, a verujem da će se oduševiti.

Pančev je istakao da je izuzetno teško ponoviti uspeh koji je postigao sa Crvenom zvezdom 1991. godine. Istakao je da su vremena danas potpuno drugačija, te da je potrebno mnogo novca kako bi se stvorio tim koji bi bio konkurentan za osvajanje evropskih takmičenja.

- Mnogo je teško ponoviti naš uspeh, jer su vremena skroz drugačija. Potrebno je mnogo novca, jer mladi i talentovani igrači odlaze u inostranstvo čim se ukaže prva prilika - kazao je Makeronac.


Pančev je otkrio da i dalje održava kontakt sa mnogim saigračima iz šampionske generacije Crvene zvezde.

- Svako od naše šampionske generacije živi na različitom mestu, okružen svojim prijateljima, ali poštovanje i iskren odnos između nas je ostao do današnjeg dana, tako da održavamo kontakt i veoma često se čujemo - zaključio je Pančev.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading