OZBILJNA CIFRA: Plasman u Ligu šampiona Zvezdi donosi lepo zaradu!

Autor:

Sport

29.05.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-belim pred ozbiljnim izazovom.

OZBILJNA CIFRA: Plasman u Ligu šampiona Zvezdi donosi lepo zaradu!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da odbrane titulu prvaka države, što im je omogućilo plasman u plej-of Lige šampiona. Ovaj uspeh nosi sa sobom ozbiljan novac od UEFA, a samim tim i mogućnost da se ostvare značajni finansijski prihodi.

Crveno-beli su već osigurali mesto u Ligi Evrope, ali im predstoji dvomeč u kojem imaju povlašćeni status za ulazak u elitno takmičenje. Novi format Lige šampiona, koji će biti primenjen od sezone 2024/25, eliminiše grupnu fazu i uvodi ligaški sistem sa osam utakmica po timu. Ambicija čelnika Zvezde je da se plasiraju u Ligu šampiona, što bi im donelo značajne prihode.

U poslednjem kolu, potencijalni protivnici Crvene zvezde mogu biti ekipa poput Ferencvaroša, Jang Bojsa, Karabaga, Galatasaraja i Slovana iz Bratislave. Međutim, neke od ovih ekipa moraju proći čak tri runde kvalifikacija, gde će se suočiti sa ozbiljnim rivalima poput Boda, Ludogoreca, Midtjilanda, Sparte Praga, Malmea, APOEL-a i FCSB-a.

Plej-of meč ima ogroman finansijski značaj za Crvenu zvezdu. Ukoliko se plasiraju u Ligu šampiona, očekuje ih početna suma od 25 miliona evra, dok bi u Ligi Evrope počeli sa 15 miliona evra. Osim toga, nova struktura Lige šampiona omogućava klubovima da ostvare značajne prihode od utakmica i marketinga.

Svaka pobeda u Ligi šampiona donosi 2,1 milion evra od naredne sezone, dok bi četiri utakmice na svom terenu praktično značile i zaradu od oko 7 miliona evra samo od karata. Sve ovo ukazuje na to da je finansijska razlika između Lige šampiona i Lige Evrope značajna, te da je ulog u plej-of meču mnogo veći nego što se može zaključiti na prvi pogled.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading