KASALICA GOVORIO O KRAJU KARIJERE: Dotakao se Zvezdana Terzića, Nemanje Vidića, Roberta Prosinečkog!

Autor:

Sport

29.05.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešio da okači kopačke o klin.

KASALICA GOVORIO O KRAJU KARIJERE: Dotakao se Zvezdana Terzića, Nemanje Vidića, Roberta Prosinečkog!

Foto: FK Grafičar

Filip Kasalica

Filip Kasalica, fudbaler čiji je karakter isplivao na videlo kroz njegovu predanost fudbalu, ostvario je zapaženu karijeru koja je oblikovala njegovu ličnost. Inspirisan slavnim Nemanjom Vidićem, Kasalica je svojim radom i trudom stekao status legende i tako postao uzor mnogim mladima.

Ponosan na svoj put, Kasalica je svoje dečačke snove pretvorio u stvarnost. Nakon sticanja slave u Crvenoj zvezdi, Kasalica je odlučio da se vrati tamo gde je započeo svoju seniorsku karijeru, u OFK Beogradu. Filip je govorio za Meridian Sport i izneo utiske o svojoj bogatoj karijeri.

- Bila su to vremena gde su deca mnogo više bila napolju, na igralištima, livadama… Igrali smo fudbal i basket svakodnevno. Tako je sve počelo, sa društvom – malo u Užicu, malo u Podgorici, jer mi otac tamo živi. Provodio sam u Crnoj Gori svaki raspust. To su prvi malo ozbiljniji susreti sa loptom. Nisam bio najbolji u kraju jer smo obično igrali sa starijim momcima. U svakoj sekundi sam uživao. Pronalazio sam mir i sreću u lopti - započeo je Kasalica.

Sa Nemanjom Vidićem se upoznao na Karaburmi.

- Ja sam znao Nemanju, ali on mene nije. Zvanično smo se upoznali na Karaburmi, kada sam nastupao za mlađe kategorije OFK Beograda. Prišao sam mu i predstavio se. Rekao sam mu odakle sam i dobio majicu od njega – plavu iz reprezentacije. Radomir je jedan od simbola našeg grada. Drago mi je što su Užičani to prepoznali i što stadion sada nosi njegovo ime. Koga još znate da je predvodio Real, Barselonu i Atletiko? Legenda - naveo je bivši fudbaler Zvezde.

Kasalica se prisećao dolaska u Ljutice Bogdana, a potom se dotakao i Roberta Prosinečkog.

- Moj agent, veliki prijatelj – jedan od najvećih u mom životu, Rade Ćaldović. Pozvao me je i rekao da se Zvezda interesuje za mene. Bilo je još klubova, ali Zvezda je prva zapala za uši. Bilo je tu komplikacija iz sata u sat. Taman krene dobro ti si najsrećniji, a onda se za minut odalji od realizacije. Kad mi je Rade javio da su se klubovi dogovorili i da me je lično tražio Robert Prosinečki, ja nikada neću moći da opišem kakva je to sreća - rekao je Filip i nastavio:

- Jednom rečju bih ga opisao – mangup! Ima osećaj za svakoga i spreman je da priča o svemu. O tome šta je mogao da uradi na terenu i to u patikama, suvišno je trošiti reči. Majstor, ševa je njegov specijalitet. Ako on pogreši, u krug ulazi onaj koji mu je dodao loptu. Nikada nije on ušao unutra - govorio je on.

Kasalica je došao u Zvezdu kada je klub bio u veoma teškoj situaciji.

- Nije otišlo u neke ekstreme kao što se priča, ali finansijski i psihološki je bilo mnogo teško. Uprkos svemu držali smo se kao jedan. Sve smo delili. Ako imam ja, imaju svi. Tako je svako razmišljao. Provodili smo mnogo vremena zajedno. Još manje novca je bilo u sezoni kada smo prekinuli Partizanov niz. Ali tu su stariji igrači preuzeli ceo teret na sebe. Ljudi to ne znaju, nisu svesni. Pre svega mislim na Nenada Milijaša. On nam je bio i otac i majka, tetka, stariji brat, sestra… Sve! Finansijer, bankar… Nenad je u tom trenutku davao sve od sebe. Ostali su takođe pomogli, ali Milijaš je svima pomogao. To je težak period. Danas je sve lepo. Finansije sređene, stalno pobeđuješ. Tada to nije izgledalo tako. Ako pobediš nema lepšeg osećaja. Trijumf u derbiju je činio čuda – Balkan postane tvoj. Bilo je i poraza, teških. Zasluženih i nezasluženih. Setite se samo poraza od Jagodine na Marakani. Svirali su im penal zbog prekršaja na 18 metara od gola. Kolika je to nepravda… Jako stresne i teške stvari. Ne puštam bradu, ali u 23. godini mi je brada osedela. Mnogo je više bilo lepih, ali bilo je i stresnih situacija - istakao je Kasalica.

Smatra da je Zvezdan Terzić jedan od najboljih sportskih radnika u istoriji Zvezde.

- Vraćamo se na Zvezdana Terzića. Partizanovi navijači ga ne vole, Zvezdini vole, ali to je potpisujem jedan od najboljih sportskih radnika ikada u Crvenoj zvezdi. On je preuzeo rizik po dolasku u klub i gurnuo u vatru šest klinaca. Klub je preživeo od njihovih prodaja. Od tada kreće dominacija, a da nije bilo tog finansijskog impulsa pitanje šta bi bilo - zaključio je Filip Kasalica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading